Actueel Archief

“Mijn ambitie is om wedstrijden te leiden op het hoogste niveau van de dames”

16-06-2019

Lizzy van der Helm is de eerste vrouwelijke scheidsrechter op het Marveldtoernooi. De spraakwaterval uit Zoetermeer voelt zich hier als in een vis in het water.

Wat vindt je van dit toernooi?
“Dit is nu echt een toernooi waarbij er naast een sterk deelnemersveld ook een goede sfeer is. Dat zie je niet zo vaak. Op grote toernooien wordt meestal op hoog niveau gevoetbald maar is er geen sfeer of het is enorm gezellig maar het voetbal stelt weinig voor. Wat me hier ook opvalt is dat er weinig tot geen hiërarchie is. Als het aan mij ligt dan kom ik volgend jaar weer naar Groenlo.  Gisterenavond heb ik in het sportcafé nog het nummer ‘Let me entertain you’ gezongen van Robbie Williams, inclusief de danspasjes dus ik mag in ieder geval daar terugkomen!”

Heb je altijd gefloten?
“Vanaf mijn zesde heb ik gevoetbald en dan altijd in jongensteams. Dit heb ik tot mijn 18e volgehouden. Toen ik 16 was merkte ik dat ik met name op het fysieke vlak door de jongens werd overtroefd. Ik had als speelster regelmatig commentaar op de scheidsrechter dus iemand vertelde me op een nette manier; waarom ga jij niet eens fluiten? Ik ben bij de F-jeugd begonnen en het werd steeds leuker. Sinds 2015 sta ik op de scheidsrechterslijst van de KNVB en ik fluit nu zondag amateurs 2e klasse heren; deze week hoop ik promotie te maken naar de 1e klasse. Op zaterdag fluit ik ook dameswedstrijden op hoog niveau. Mijn ambitie is om wedstrijden te leiden op het hoogste niveau van de dames. In de aanloop naar het WK voetbal dames in Frankrijk heb ik de afgelopen weken drie vriendschappelijke interlands gefloten waaronder Spanje tegen Canada. “Bestaat er nog een leven naast het scheidsrechters bestaan?
“Jazeker! Het is een druk leven want naast het fluiten van wedstrijden wordt natuurlijk ook getraind. Ik ben vier dagen in de week werkzaam als docente economie en wiskunde in het voorgezet onderwijs. De werkweek op maandagochtend start altijd wel met een praatje over voetbal in de klas. Heerlijk!”

 


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.