Actueel Archief

21e Marveld Toernooi geopend

28-05-2010

We hebben nog niet eens gespeeld en het nu al naar onze zin

Het is vrijdagavond 17.50 uur. Over 10 minuten wordt het 21e Internationale Marveldtoernooi officieel geopend.  Bij de kleedkamers staan 24 F-pups van sv Grol in de tenues van de 12 deelnemende teams zenuwachtig te trappelen. En zo'n 40 ouders idem-dito. Nog even en dan mogen de pups uit de jongste garde van sv Grol het hoofdveld oplopen met in de hand heel plechtig de verenigingsvlaggen van de deelnemende teams en hiermee de eerste handeling verrichten in het openingsceremonieel. Het is aandoenlijk om te zien.

Als toernooivoorzitter Ben Bomers de deelnemende teams welkom heeft geheten, gevolgd door het officiële openingswoord door sv Grol-voorzitter Theo Huijskes is het aan laatstgenoemde de eer het toernooi officieel te openen. Hij wordt daarbij geassisteerd door de F-pups die allen een tros ballonnen in de hand hebben die ze op het teken van de Grol-preases los mogen laten en de ballonnen het lichtblauwe zwerk kiezen. Een groot applaus is hun deel. De jongens zijn blij en supertrots, hun ouders nog meer.

Aansluitend vindt voor elk team de eerste poulewedstrijd plaats. Feyenoord, Ajax en Konoplev FA doen al direct goeie zaken door respectievelijk met 2-1, 2-0 en 1-0 te winnen van Real Madrid, Manchester United en FC Twente. Het team van Grol houdt lang stand tegen RSC Anderlecht en lijkt voor een eerste stunt te zorgen, tot vlak voor tijd toch nog de 1-0 ingetikt wordt, waarna al snel de 2-0 volgt.

Complimenten
Na afloop van de eerste serie wedstrijden, en ieder team één keer in actie geweest is, kijkt de organisatie zeer tevreden terug op de eerste toernooidag. De teams arriveerden op tijd en de eerste complimenten heeft de organisatie al op zak. "Het is hier fantastisch," vertelt scheidsrechter Kevin Blom al in de ochtend tegen één van de organisatoren van het Marveldtoernooi, Maarten Overkemping. "Het is super dat je deze accommodatie hebt met de sporthal erbij en zo'n prachtig verblijf zo dichtbij. De faciliteiten zijn goed en wat ook geweldig is, je wordt gelijk opgevangen en er werd direct een paar boterhammen met kaas geregeld door een aardige mevrouw."

Blom is 3 dagen actief op het toernooi en verblijft het gehele weekend op Marveld. "Dit is voor mij pure ontspanning zo'n weekend." Hij geniet zichtbaar en zegt; "Zeg maar Kevin en jij hoor," als iemand zich aan hem voorstelt en hem met u aanspreekt.

Marco Frank en Tonnie Zieverink beginnen te lachen als hen naar bijzonderheden of anekdotes gevraagd wordt. "Voor aanvang van het toernooi zijn we met de teambegeleiders en de scheidsrechters samen geweest om enkele richtlijnen aan te geven hoe wij vinden dat er gearbitreerd moet worden op het toernooi. We vonden namelijk dat er afgelopen jaar nogal ruw verdedigd werd. We zouden die bespreking met z'n allen doen op de bowlingbaan op Den Elshof, maar de teamleiders van FC Twente en Feyenoord lieten het afweten...zij hadden zich vergist en zaten op de bowlingbaan van Marveld Recreatie."  Ook de leider van Ajax is 's middags al lyrisch. "We hebben nog niet eens gespeeld, maar hebben het nu al fantastisch naar onze zin."