Actueel Archief

“Alles is hier fantastisch geregeld”

16-06-2019

Debutant op het toernooi is Erik Braamhaar, de gelouterde voormalig scheidsrechter uit het Overijsselse Wierden.

“Vorig jaar zou ik hier al zijn, maar toen moest ik me op het laatst afmelden. Als kersvers wethouder van Wierden en Enter had ik toen piketdienst, dat betekent dat je als lid van Ben W binnen een half uur ter plekke moet kunnen zijn bij eventuele calamiteiten. Nu ben ik hier voor de eerste keer en bekommer me om de scheidsrechters, we begeleiden en we coachen wat. Ik kende het toernooi van horen zeggen. Het is een hoogstaand toernooi, wat ook van ons als scheidsrechters het nodige vraagt. Er zijn hier 10 scheidsrechters. Wij doen de aanstellingen. Het zijn vaak al ervaren mensen. Nieuw is voor mij dat we ook twee buitenlandse scheidsrechters hebben. Die hebben een prijs gewonnen en dat is fluiten op dit toernooi. Het is leuk omdat zij op deze manier kunnen ruiken aan de Nederlandse stijl van fluiten.”
Erik Braamhaar stopte zelf twee jaar geleden met fluiten. Een hardnekkige blessure noopte hem te stoppen. Hij heeft 20 jaar profvoetbal gefloten, waarvan een decennium lang internationaal. Daarnaast begeleidde hij het talent-traject van de KNVB voor Oost en Noord-Nederland. Na het stoppen heeft hij een jaar ROC gedaan om een pedagogisch-didactische aantekening te halen om zijn werk nog beter te kunnen doen!


Sprekend over de VAR zegt hij: “Nu ga je het stadion uit als scheidsrechter zonder grote fout, in het verleden kon een grote fout je nog weleens een week achtervolgen. Je merkt nu ook dat spelers rustiger zijn, er is meer acceptatie. Nu gaat het erom hoe bouwen we dit uit? Er moet nu een formule bedacht worden, hoe je het verder ontwikkelt, wat laat je bij teams of wat laat je aan de VAR? Het wordt meer zwart-wit, zeg maar met duidelijker beslissingen, maar een bepaald gebied blijft grijs. En in het hockey geeft bijvoorbeeld de scheidsrechter altijd nog de doorslag.” Braamhaar kijkt zijn ogen uit op het toernooi. “Alles is hier fantastisch geregeld. De lat ligt hier heel hoog, daarom is ook onze professionaliteit terecht vereist!” 


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.