Actueel Archief

Sponsoravond groot succes met Blom en Luinge

28-05-2010

Veel 'blessuretijd' voor Roelof Luinge

Iedereen gaat er eens goed voor zitten als Roelof Luinge het podium betreedt voor zijn verhaal tijdens de sponsoravond in een prachtig aangeklede sporthal, als heerlijk voorgerecht voor het 21e Internationale Marveldtoernooi. De mensen krijgen wat ze willen en hangen aan zijn lippen. Regelmatig wordt er gelachen om weer een leuke anekdote. Het is genieten geblazen tot het einde toe. Er is op het einde zelfs nog een prachtig spel tussen Luinge, die zichzelf een recordtijd aan extra speeltijd geeft, en Theo Huijskes tevergeefs als '4e offical' optreedt en maar aan blijft geven dat het tijd is. Maar Roelof Luinge gaat maar door en de 300 toehoorders vinden het prachtig en krijgen er maar niet genoeg van. Steeds maar vraagt Roelof Luinge de zaal, als Bennie Jolink van Normaal in zijn beste dagen; "Zu'w d'r nog eentje doen dan?"
sponsoravond Luinge
 
Knuffelbeer
De sympathieke Drent die onlangs afscheid nam als scheidsrechter van het betaalde voetbal in verband met zijn leeftijd, en dus komende jaren een stapje lager in de topklasse zijn wedstrijden dient te fluiten, liet door zijn optreden merken waarom hij zo'n enorm groot respect oogst bij zowel voetballers als trainers en pers, maar ook bij het grote publiek. Als hij nog niet de nationale knuffelbeer is, dan is ie dat inmiddels wel van het zeer prestigieuze maar vooral Achterhoeks gemoedelijke Marveldtoernooi. Hij is een bijzonder aimabele man die soms wat eigenwijs overkomt, graag van het leven geniet en inmiddels bij veel verenigingen in den lande een graag geziene gast is tijdens de derde helft. Zo ook bij sv Grol waar ie al voor het 3e achtereenvolgende jaar actief is en hij voorzitter Theo Huijskes 'en passant' de toezegging deed het toernooi tot in lengte van jaren trouw te willen blijven dienen.
 
Amsterdammetje
Hij vertelt in geuren en kleuren over zijn belevenissen, met prachtige anekdotes, maar hoe grappig ook vaak, Luinge vertelt gepassioneerd over zijn vak en neemt het enorm voor zijn vak en zijn collega's op. "Ze moeten me niet aan m'n collega's komen. Ik heb de arbitrage heel hoog zitten." Dat hij zowel een genieter is van het spelletje maar ook van het Bourgondische leven geeft hij ruiterlijk toe, en hij lijkt het als geen ander te kunnen combineren. "Als ik in Maastricht moet fluiten ga ik een heel weekend met mijn vrouw. Maastricht is een van de mooiste steden die ik ken." Als Luinge begint met het vertellen van anekdotes, waarin bekende namen als zoete broodjes over de toonbank gaan, schiet hem tijdens het vertellen van elke belevenis wel weer een andere te binnen. "Oh ja, dat moe'k ook nog ee'm vertell'n." Zo vertelt hij dat hij zijn grootste fout ooit maakte in de bestuurskamer van Feyenoord toen toenmalig voorzitter Jorien van de Herik na afloop aan Roelof vroeg wat ie drinken wilde. "Doe mij maar een Amsterdammetje," flapte hij er uit, waarop van de Herik allen maar riep "Wààààààt?" "Oh, doe maar een vaasje." Iedereen lacht. Luinge sluit zijn 'levensverhaal' af met een zelf geschreven gedicht, niet zijn verblijf op het Marveld Toernooi. Zondag leidt hij de finale, en de 'grand finale';...de derde helft van het toernooi.
sponsoravond Blom
 
Kevin Blom
Onder de toehoorders van Roelof Luinge zaten ook een groot aantal collega's van Luinge die de verhalen van 'oom Roelof' geboeid en soms ook lachend aanhoren. Daaronder ook Kevin Blom, dit weekend debuterend op het toernooi en tot en met maandag aanwezig in Groenlo. Voordat Luinge het podium betreedt wordt Blom zeer deskundig aan de tand gevoeld door Bert van Losser van RTV Oost. Er ontstaat een zeer boeiend gesprek, met ook leuke anekdotes. Blom, die onlangs promotie maakte naar het elitekorps der scheidsrechters, lijkt zich al direct helemaal thuis te voelen in Groenlo en wordt ook door de toehoorders in de arm gesloten. Ook hij maakt veel indruk met zijn performance als hij ontspannen en vermakelijk vertelt over zijn belevenissen. "Toen Wesley Sneijder nog bij Ajax speelde moest hij een keer een vrije trap nemen zo'n 20 meter van het doel af. Zegt ie tegen mij. Heej Kev, als jij nou ff die muur op 9 meter 15 zet, dan peer ik um er ff in. En hij deed het ook nog. En van Bronckhorst, ook een erg aardige gozer. Elke wedstrijd krijgt hij wel een gele kaart van mij. Vlak voor een wedstrijd zegt hij een keer tegen mij, 'heej Blommetje, vandaag niet he!' En binnen half uur had ie hem al te pakken."  
Op de vraag welke veranderingen Blom graag doorgevoerd zou zien in de toekomst heeft hij wel ideeën. "Bij een vrije trap zou ik graag zien dat je net als bij hockey na het fluitsignaal direct met de bal mag beginnen te dribbelen. Verder zou ik toch graag voor een deel ondersteuning zien van camerabeelden. Dan krijg je nog eerlijker wedstrijden."
sponsoravond
 
Groot succes
De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagde avond. Ook Bas Konings kijkt tevreden terug op de avond waar hij voor het eerst op trad met zijn nieuwe brassband Turn Up The Brass. En terecht. Het optreden staat als een huis. De kop is er ook voor hen af. Nu is het de beurt aan de grote talenten en wordt het 3 dagen smullen geblazen. Zo verwacht ook toernooivoorzitter Ben Bomers zoals hij in zijn openingswoord reeds aangaf. "Veel spelers op het WK in Zuid-Afrika hebben ooit op dit toernooi gespeeld. Ook van de Nederlanders die hier speelden kun je al een Nederlands Elftal maken; Sneijder, van Persie, Robben, Huntelaar, Heitinga, de Jong. Allemaal speelden ze hier." Geef uw ogen de kost komende dagen, want ook dit weekend spelen weer toekomstige sterren in Groenlo.