Actueel Archief

Spelers Auxerre onder de indruk van klompenfabriek

27-05-2010

Franse spelers bezoeken de oer Nederlandse Klompenfabriek in Beltrum

Tulpen en Klompen
Op school in Frankrijk leren ze dat Nederland het land van de tulpen en klompen is en waarschijnlijk wordt daar sinds vorig jaar het Internationale Marveldtoernooi vast mee in één adem genoemd. Maar de cultuur opsnuiven en zien hoe bijvoorbeeld klompen gefabriceerd worden daarvan hebben ze totaal geen idee.
auxerre klompen 1

Rondleiding

De spelers en begeleiding van het jeugdteam van Auxerre kunnen dit inmiddels haarfijn uitleggen als ze eenmaal terug in Frankrijk zijn na de rondleiding in Klompenfabriek Nijhuis in Beltrum, 5 kilometer buiten Groenlo. Want veel zal ze bij gebleven zijn. Iedereen keek zijn ogen uit tijdens de rondgang door het bedrijf. Het is Femke van Leeuwen die de gasten namens het bedrijf in vloeiend Frans welkom heet ("Ik heb een tijdje in Frankrijk gewoond", vertrouwd ze ons toe.) Femke vertelde het een en ander over de geschiedenis van de klomp en de totstandkoming ervan. Ook directeur Paul Nijhuis in hoogsteigen persoon en zijn partner Jet heten het Franse gezelschap welkom. Zo'n 30 handen worden geschud; "Bonjour, bonjour, bonjour..."
auxerre klompen 2

Een reus in klompen

Terwijl Femke duidelijk en kundig haar verhaal afstak vertelde Nijhuis in het Engels tussendoor enkele anekdotes over de klompen en de dragers ervan. Over de reuzenklompen die hij laat zien vertelde hij dat deze gedragen zijn door 'a very big strong man from 14 meter high.' De meeste kinderen lachen, maar ook een enkeling lijkt toch te twijfelen of dit wel mogelijk is.
auxerre klompen 3

Cruyff

Ook vraagt 'le patron', zoals Femke haar baas aankondigde, de geboeid luisterende voetballertjes of zij weleens van Johan Cruyff gehoord hebben. De leiders en trainers knikken, maar ook de meeste jonge spelers klinkt de naam niet wereldvreemd in de oren. Nijhuis: "Do you know why Johan Cruyff became such a good player?" Ze schudden nee. "Because he started his carreer on these shoes." Iedereen lachte. Er werden volop foto's gemaakt en in de souvenirshop leuke aandenkens gekocht voor thuis. Niet zomaar leuke klompen of sloffen in de vorm van klompen, maar nu souvenirs met een verhaal.
Auxerre klompen 4

Persoonlijk souvenir

Het Franse gezelschap bedankte Paul Nijhuis voor zijn gastvrijheid en overhandigde hem een vaantje van Auxerre als aandenken aan het bezoek. Nijhuis bedankte hen hartelijk en verraste het team met de toezegging vandaag of morgen voor elke speler en leider een klompje te maken met daarop het eigen clublogo. "Ik zal het zondag hoogstpersoonlijk komen brengen." Een mooi gebaar van de sympathieke Beltrummer.       
Auxerre klompen 5

Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.