Actueel Archief

Van speler tot assistent-coach op het Marveldtoernooi

03-06-2018

Een bijzonder gegeven in de begeleidingsstaf van Bayer 04 Leverkusen dit jaar. Pierre de Wit nam in 2002 al een keer deel aan het toernooi als speler. In 2018 keert hij weer terug in Groenlo, nu als assistent-coach van het U15 elftal.

 

Dit brengt bijzondere ontmoetingen met zich mee. Zo vond er een mooie herenging plaats tussen Pierre en Julian Oolthuis. Destijds sliepen nog niet alle deelnemende teams in een huisje op Marveld, maar was er één team dat bij gastgezinnen (veelal spelers van het elftal van Grol) ondergebracht werden. In 2002 Bayer Leverkusen. Pierre verbleef bij de familie Oolthuis. Nu 16 jaar later blijkt Pierre het verblijf bij de familie Oolthuis nog goed te herinneren. Pierre is nu ongeveer vier jaar coach en is aan het meegroeien met het elftal. De jongens die hij nu onder zijn hoede heeft, coacht hij al vier lang. “Het is bij de club niet gebruikelijk dat dit gebeurt, maar dit is nu zo gegroeid en dit werkt het beste voor deze technische staf.”

Pierre geeft aan dat hij 16 jaar geleden al erg onder de indruk was van het toernooi. “Het spelen op een sterk bezet toernooi is niets nieuws voor een club als Bayer 04 Leverkusen, maar de professionaliteit en de huiselijke sfeer gedurende het gehele toernooi maken dat het Marveldtoernooi zo hoog aangeschreven staat,” zegt Pierre. De ervaringen die Pierre op heeft gedaan als speler hebben er voor gezorgd dat hij vanaf de start van het seizoen al uitkeek naar dit weekend. Het Marveldtoernooi werd door Pierre direct omcirkeld. Hij keek er heel erg naar uit.

Het weekend bevalt hem erg goed. Het toernooi zelf maakt een geweldige ontwikkeling door en in zijn ogen is het ook een goede zaak dat alle clubs tegenwoordig op Marveld Recreatie mogen verblijven. “Dat alle teams nu in bungalows verblijven, maakt het zo bijzonder voor alle selecties.”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.