Actueel Archief

Feyenoord 25 jaar in Groenlo

03-06-2018

Het Marveldtoernooi is voor de volksclub uit Rotterdam zoiets als verplichte kost.

 

“We zijn er alleen in 2013 niet bij geweest omdat we ons voor een ander toernooi hadden ingeschreven,” zegt manager jeugdopleidingen Raymond van Meenen. “Beschouw dit maar als een incident want het Marveldtoernooi maakt standaard deel uit van ons jaarschema.” Raymond van Meenen komt al jarenlang met veel plezier naar Groenlo en is ook niet beroerd om het avondprogramma even mee te pakken. “Ik heb het toernooi zien groeien van een eendaags regionaal toernooi met clubs als FC Twente , HHC Hardenberg en De Graafschap tot een tweedaags en uiteindelijk driedaags internationaal toernooi met topclubs uit de hele wereld.

Sinds een jaar of acht staat de huidige formule als een huis; vrijdag en zaterdag de poulewedstrijden en op zondag de plaatsingswedstrijden en finales. Dit format moet je ook niet meer veranderen. Je moet alleen elk jaar twee of drie nieuwe clubs uitnodigen. Het niveau is hier erg hoog en dat gaat zich rondzingen. In principe wil elke topclub dolgraag op het Marveldtoernooi meedoen. Het programma is loodzwaar en de spelers worden hier gewoon beter van.” Raymond tenslotte over de X factor van het Marveldtoernooi: “Eigenlijk is het een optelsom van een aantal dingen. De accommodatie van Marveld ligt op loopopstand, de sporthal is groot genoeg om alle teams te laten eten, het voetbalcomplex van sv Grol is werkelijk top en tenslotte de massale inzet van vrijwilligers samen met de toernooiorganisatie. Volgend jaar zijn we daarom echt weer van de partij; op naar de 30e editie!!”

 

Afgelopen vrijdag werd Feyenoord tijdens de officiële opening van het toernooi bedankt voor haar trouwe deelname aan het toernooi en haar ambassadeurschap voor het toernooi in de beginjaren. Als blijk van waardering kreeg van Meenen een speciaal Marveldtoernooishirt aangeboden, ingelijst en wel. “Die krijgt een mooie plek in ons nieuwe trainingsaccomodatie.”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.