Actueel Archief

De verspieders!

02-06-2018

Ze willen het liefst niet opvallen, maar toch doen ze dat omdat ze altijd, als een van de weinigen voorzien zijn van een notitieblok. De scouts!

De man van Ajax, al jaren aanwezig, Manchester United is zelfs met het gehele 12 man sterke scoutingapparaat aanwezig. Iemand die onopvallend op de tribune zit, is Alberto Carmona Neves, de ‘secretaria technica’ van Valencia CF. Hij doet de jeugd van 15+. Allereerst zoekt hij een plek waar hij alles overzien kan, het hele veld en alle spelers. Op schoot ligt een dubbelbladig systeem met twee voetbalvelden. Daar zet hij eerst de nummers in van beide ploegen en begint te noteren: goede en slechte dingen van de desbetreffende speler. Er wordt gebeld en onder het kijken wordt een langdurig telefoongesprek gevoerd. Leuk, de Grol-tribune lijkt wel zijn kantoor!

Als de wedstrijd is afgelopen maakt hij een klein verslag: hij is niet bepaald onder de indruk laat hij wel merken van de wedstrijd RB Brasil – Korea FL. Als hem gevraagd wordt waar hij nu speciaal op let, mompelt hij iets in onverstaanbaar Spaans: “murmur, murmur, murmur”.