Actueel Archief

FC Twente blijft investeren in de toekomst

02-06-2018

Mourad El Idrissi is in zijn nopjes met de prestaties van zijn team. De trainer coach van FC Twente U 15 ziet beleving bij zijn spelers.

“Je speelt om te winnen en dat wil ik terugzien in het veld; met name tegen Feijenoord gingen we vol de duels in. Mooi om te zien.”

 

FC Twente scout zijn jonge talenten voornamelijk in Oost Nederland maar als er in eigen regio te weinig potentie is dan schroomt men niet om verder het land in te gaan. Mourad: “Op dit moment hebben we er twee jonge spelers uit de regio Amsterdam bij. Wij werken bij FC Twente met stagetrajecten. De spelers trainen een tijdje mee en spelen ook wedstrijden met een aantal meetmomenten. We kijken trouwens niet alleen naar de voetbalkwaliteiten maar ook naar de persoonlijkheid; past hij goed in het elftal etc.

Toernooien zoals het Marveldtoernooi zijn de zogenaamde proof of the pudding; ze moeten dan laten zien of ze het niveau aankunnen. We hebben nu zelfs een Braziliaanse speler op proef. Hij is afkomstig van een Braziliaanse voetbalacademie en heeft het geluk dat hij een Europees paspoort heeft. Dat bespaart de club weer een boel regelwerk. Deze speler is pas 14 jaar en heeft hier geen familie. Hij heeft alleen twee begeleiders op de achtergrond.”

Wil je nog iets kwijt over de degradatie van FC Twente? “Er zijn helaas afgelopen seizoen te veel fouten gemaakt. Gelukkig kunnen we daar alleen maar van leren. We komen terug!”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.