Actueel Archief

Ballenjongens oefenen alvast

26-05-2010

Woensdag kregen de ballenjongens en meisjes hun 'training'

Het Marveld Toernooi staat zowel nationaal als internationaal hoog aangeschreven. Naast de gemoedelijke Grolse gastvrijheid en hartelijkheid, de professionele manier waarop het toernooi georganiseerd wordt, en het prachtige sportcomplex waarop de topteams tegen elkaar uitkomen, wordt de organisatie elk jaar geroemd omdat alles tot in de puntjes geregeld is.

Helemaal niets wordt aan het toeval over gelaten. Tijdens het toernooi worden bij elke wedstrijd ballenjongens en ballenmeisjes ingezet. Dit zijn allen spelers uit de D2 en D3 van sv Grol. Een hele belevenis voor hen zo heel dichtbij hun toekomstige idolen te staan. Woensdagavond kwamen de ballenjongens en -meisjes naar het sportpark voor de instructies voor hun belangrijke taak.

Stef Oldenkotte, trainer/leider van Grol D3 ontfermt zich al een aantal jaren over deze groep jonge vrijwilligers. Na een stukje uitleg konden vragen gesteld worden. "Hoe snel moeten we de bal terug gooien?", was zo'n vraag. "Je moet de bal zo snel mogelijk terug geven," antwoordde Stef serieus en stak daarbij direct een waarschuwend vingertje op. "Daarbij mag je absoluut geen onderscheid maken voor welk team het is. Het mag niet zo zijn dat als je niet voor PSV bent je de bal maar verder weg trapt. Laat ik het niet zien."