Actueel Archief

The Legends

01-06-2018

Twee legenden op één foto. Ajax-speler Klaas Jan Huntelaar, al een voetballeven lang legende als doelpuntenmachine in alle kleuren shirts die hij droeg, en Basten Overkemping (11) van sv Grol, toekomstig legende.

Foto: Stan Bouman

Basten, inderdaad vernoemd naar Marco van Basten, maakt namelijk deel uit van het G-voetbalteam van sv Grol/Longa dat volgend weekend deelneemt aan de Special Olympics Achterhoek, een groots opgezet sportevenement voor sporters met een geestelijke beperking. Over verschillende gemeenten in de Achterhoek zijn de sporten verdeeld. Het grootste aantal sporters, ruim 400, zullen zaterdag 8 en zondag 9 juni op sportpark Den Elshof uitkomen om te voetballen.

 

Zo ook Basten, die hier zeer naar uitkijkt. In het gehele promotietraject voorafgaande aan het toernooi werd Basten uitgekozen om als één van de drie boegbeelden van het grootste sportevenement dat de Achterhoek ooit in huis had te fungeren. Basten vervulde deze rol met verve.

 

Naast het feit dat beiden trotse Achterhoekers zijn, hebben Klaas Jan en Basten na volgend weekend nog een overeenkomst. Beiden kunnen dan zeggen dat ze deel hebben genomen aan een groots sporttoernooi op Sportpark Den Elshof in Groenlo. Klaas Jan Huntelaar nam ooit met De Graafschap deel aan het Marveldtoernooi en Basten aan de Special Olympics Achterhoek. Toch net ietsje meer Basten. Jammer Klaas Jan, maar jij deed het ook niet onaardig. Heel veel succes en plezier gewenst, Basten en je teamgenootjes!