Actueel Archief

“We zijn blij dat we er weer bij zijn”

01-06-2018

FC Twente is dit jaar weer terug op het Internationaal Marveldtoernooi, na een jaar afwezigheid. Hoofd Jeugdopleiding Michel Jansen is ook weer van de partij. Tijd voor een kort gesprekje.

Weer terug op bekend terrein. Welkom!

“Ja, dank je wel! Vorig jaar waren we helaas niet uitgenodigd. Dat had te maken met de kwaliteit die we op dat moment misten. Het toernooi wordt steeds sterker, wij bleven een beetje achter qua niveau. FC Twente was geloof ik nog nooit bij de eerste vier geëindigd. Maar we zijn blij dat we er nu weer bij zijn, dit is toch het beste toernooi van Nederland en ik denk ook van Europa.”

 

Wat maakt dit toernooi tot het beste van Europa?

“Natuurlijk het deelnemersveld, dat is erg sterk. Maar vooral de vele mensen die achter en voor de schermen bezig zijn, die zorgen ervoor dat het toernooi elk jaar weer een succes wordt. Alles is hier tot in de puntjes geregeld. Toen ik hier zojuist binnenkwam, voel je de passie die elke vrijwilliger er in steekt. Ik word hier hartelijk ontvangen, bekende gezichten die je van harte welkom heten. Dat is toch geweldig! Ik ben op veel toernooien in binnen- en buitenland geweest, maar hier is het echt uniek.”

 

Wat verwacht je van FC Twente dit toernooi?

“Ik denk dat we realistisch genoeg zijn. We gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare, een vijfde plek zou al erg mooi zijn. Bij de eerste vier eindigen wordt erg moeilijk, als dat lukt is dat natuurlijk een fantastische prestatie. We hebben een aantal talentvolle jongens in de selectie, waaronder een proefspeler. Daar ben ik persoonlijk erg benieuwd naar.”

 

Hoe is het met de jeugdopleiding gesteld?

“Qua niveau zit het bij de jeugd wel goed. Vorige week op het Seesingtoernooi in Zieuwent hebben we de finale gehaald. Onze Onder 13, Onder 14 en Onder 17 spelen op het hoogste niveau in de competitie. Onder 15 zit in de zogeheten Eredivisie Laag en Onder 19 voetbalt in de Eerste Divisie. Graag willen wij zo snel mogelijk dat ook deze teams op het hoogste niveau acteren.”

 

Michel vervolgt: “Voor sommige spelers is de stap naar bijvoorbeeld Onder 19 nog net te groot. Daarom hebben wij een constructie met bijvoorbeeld Quick’20 Oldenzaal, waarbij een speler daar zijn competitiewedstrijden voetbalt. Het zou zonde zijn dat hij bij ons weinig speelminuten zou krijgen. Dat komt zijn ontwikkeling niet ten goede. Het talent is er echt wel, hij kwam alleen nèt tekort. Door hem bij Quick’20 te stallen, kan hij daar zoveel mogelijk spelen. Voor de rest traint hij en speelt hij oefenwedstrijden mee bij onze Onder 19 en sluit hij komend seizoen weer aan als tweedejaars.”

 

Heeft de degradatie van FC Twente invloed op de Jeugdopleiding?

“Natuurlijk heeft het invloed. Er zijn aantal mensen ontslagen en bij mensen van wie het contract afloopt, wordt niet verlengd. Er moet natuurlijk bezuinigd worden, ook facilitair. Er komt nog heel wat bij kijken. Daar zullen wij in moeten gaan schuiven. Gelukkig gaan er geen teams verdwijnen, dat blijft allemaal intact.” 

 

De poulewedstrijden gaan zo beginnen, dus Michel gaat richting de velden. Hij vindt het mooi om hier weer te zijn. Hopen op een aantal mooie wedstrijden!

 

Veel plezier op het Marveldtoernooi, geniet er van.

“Dat komt zeker goed, daar zorgen jullie wel voor!”