Actueel Archief

Right to Dream winnaar 28e Internationaal Marveld Toernooi

21-05-2017

Na een rustige start wat betreft bezoekersaantal was het al snel weer ouderwets druk en gezellig op de finaledag van het Marveldtoernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het mooi de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Nadat ze beide tweede waren geworden in hun respectievelijke poule versloegen Right to Dream, winnaar van het toernooi in 2015, en Red Bull Brasil, debutant uit Brazilië, in de halve finale de als eerste geëindigde teams RSC Anderlecht en Ajax. Zo troffen ze elkaar voor het eerst tijdens de finale van het 28e Marveldtoernooi voor O15. In de slotwedstrijd bleek de ploeg uit Ghana te sterk en met een uitslag van 2-0 wonnen ze dan ook overtuigend.

Ook dit jaar werd er gekeken naar de sportiviteit van teams. Het team dat zich het meest sportief gedraagt, zowel op de velden als daarbuiten, tijdens de maaltijden en in de huisjes, krijgt de Fairplay Cup uitgereikt. Dit jaar reikte hoofd arbitragezaken, Jeroen Sanders, hem uit aan s.v. Grol.

Ook dit jaar verbond het Internationaal Marveldtoernooi zich aan KiKa (Kinderen Kankervrij) als landelijk goed doel. Net als vorig jaar werd gekozen voor een doelpuntentelling. Voor elk doelpunt werd € 10 gedoneerd. En voor elk doelpunt van het Grolteam en dat in de finale gescoord werd, kwam daar € 28 bij. In het totaal werd 99 keer gescoord. De heer Pfeifer van Heavy Machinery, de hoofdsponsor van s.v. Grol, mocht dan ook op zondag een cheque van maar liefst € 1.250 uitreiken aan Diri Bottinga, de vertegenwoordigster van KiKa.

Voordat de winnende ploeg de beker in ontvangst mocht nemen, werden eerst een aantal andere prijzen uitgereikt. Elk jaar wordt de prijs voor meest waardevolle speler en de aanmoedigingsprijs uitgereikt aan s.v. Grol-spelers. De leiding van het deelnemende s.v. Grol-team vond dat er eigenlijk geen individuele prijzen uitgereikt zouden moeten worden, aangezien “er een fantastische teamprestatie is neergezet waarin iedereen zijn aandeel had.”

Uiteindelijk werd Nick Oude Luttikhuis uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Nick toonde in meerdere wedstrijden zijn klasse. Hij was er mede verantwoordelijk voor dat het team op deze finaledag geen enkele tegentreffer kreeg. Maar ook tijdens de andere toernooidagen had hij geweldige reflexen en reddingen, waaruit bleek hoe belangrijk hij voor het team is. Sem Brummelaar kreeg de aanmoedigingsprijs. Hij was in de competitie een onmisbare schakel, maar men vroeg zich af of hij dit ook tijdens het toernooi kon zijn. Dat dit zo was heeft hij meer dan bewezen. Hij heeft laten zien dat hij zich op zowel voetbalgebied als persoonlijk vlak zeer goed heeft ontwikkeld.

De volgenden die werden beloond waren Brian Brobbey, de nr. 9 van Ajax, en Chris Kalulika, de nr. 9 van RSC Anderlecht. Met elk 5 doelpunten waren zij de absolute topscorers van het toernooi. De beste keeper was Guilherme Patrick Tavares, de nr. 12 van Red Bull Brasil. Volgens de jury was hij sterk in het doelgebied, met snelle reacties. Hij straalde rust uit en coachte zijn teamleden goed. Kortom, een prima, complete keeper. Als beste speler werd uitgeroepen, de aanvoerder van Right to Dream, Kamal Deen Sulemana. Hij was sterk in duels en doelgericht en explosief op de eerste meters. Een complete speler die altijd aanspreekbaar was op zijn acties. Daarnaast vermaakte hij elke keer als hij scoorde het publiek met zijn fantastische flikflak met gestrekte salto.

 

 

Volledige eindstand:

1. Right to Dream

2. Red Bull Brasil

3. Ajax

4. RSC Anderlecht

5. Feyenoord

6. Real Madrid

7. Borussia Dortmund

8. PSV

9. FC Kopenhagen

10. Arsenal 

11. SL Benfica

12. s.v. Grol