Actueel Archief

Lichtenvoords ontvangst op Grol-complex

21-05-2017

Warme band tussen ‘rivaliserende volksstammen’


‘Max 20!,’ klinkt het op de parkeerplaats van sportpark Den Elshof.

Boudewijn Mecking die zijn collega van de parkeerdienst, Leonie Holweg, toeroept hoeveel auto’s zij nog door kan laten de parkeerplaats op. Verantwoordelijk voor het parkeerbeheer tijdens het MarveldToernooi zijn vrijwilligers van Corsogroep Hooiland uit Lichtenvoorde.

De groep neemt al vele jaren deel aan het op een na grootste bloemencorso ter wereld, het Bloemencorso in Lichtenvoorde, dit jaar op 10 september 2017. Al decennialang een bloeiend spektakel. De leden van de corsogroep verdienen gedurende het toernooi een centje bij voor de eigen clubkas. Het bouwen van een corsowagen kost immers zeer veel geld. “Het parkeerbeheer doen wij dit jaar al voor de tiende keer en het bevalt ons uitstekend. We krijgen de volledige vrijheid van onze contactpersoon Koen Bleumink om het in te vullen zoals wij dat zelf het beste achten,” vertelt Boudewijn Mecking.

Normaliter staat er een vast uurtarief voor de uren die onze vrijwilligers uitgekeerd krijgen voor de bewezen diensten, zoals ook bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde het geval is. Tussen de Lichtenvoordse Corsogroep en de organisatie van het Marveldtoernooi zijn echter andere regels afgesproken. “Wij willen niet het volle pond voor ieder gedraaid uur. We hebben gewoon een vaste prijs afgesproken, omdat we voor al onze vrijwilligers het eten en drinken er volledig bij hebben tijdens het toernooi. Allemaal uitstekend voor elkaar hier. We hebben het prima naar onze zin hier.”


Af en toe worden er over en weer dolletjes gemaakt met Grollenaren. Groenlo en Lichtenvoorde zijn rivaliserende plaatsen, waarbij vooral de humor zegeviert.


Wederom een fantastische bezetting 31e editie Internationaal Marveldtoernooi 2020

Op zaterdag 25 januari is door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi, het deelnemersveld bekend gemaakt voor de 31e editie, dat dit jaar gehouden wordt in het weekend van 5, 6 en 7 juni.

Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.