Actueel Archief

Lichtenvoords ontvangst op Grol-complex

21-05-2017

Warme band tussen ‘rivaliserende volksstammen’


‘Max 20!,’ klinkt het op de parkeerplaats van sportpark Den Elshof.

Boudewijn Mecking die zijn collega van de parkeerdienst, Leonie Holweg, toeroept hoeveel auto’s zij nog door kan laten de parkeerplaats op. Verantwoordelijk voor het parkeerbeheer tijdens het MarveldToernooi zijn vrijwilligers van Corsogroep Hooiland uit Lichtenvoorde.

De groep neemt al vele jaren deel aan het op een na grootste bloemencorso ter wereld, het Bloemencorso in Lichtenvoorde, dit jaar op 10 september 2017. Al decennialang een bloeiend spektakel. De leden van de corsogroep verdienen gedurende het toernooi een centje bij voor de eigen clubkas. Het bouwen van een corsowagen kost immers zeer veel geld. “Het parkeerbeheer doen wij dit jaar al voor de tiende keer en het bevalt ons uitstekend. We krijgen de volledige vrijheid van onze contactpersoon Koen Bleumink om het in te vullen zoals wij dat zelf het beste achten,” vertelt Boudewijn Mecking.

Normaliter staat er een vast uurtarief voor de uren die onze vrijwilligers uitgekeerd krijgen voor de bewezen diensten, zoals ook bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde het geval is. Tussen de Lichtenvoordse Corsogroep en de organisatie van het Marveldtoernooi zijn echter andere regels afgesproken. “Wij willen niet het volle pond voor ieder gedraaid uur. We hebben gewoon een vaste prijs afgesproken, omdat we voor al onze vrijwilligers het eten en drinken er volledig bij hebben tijdens het toernooi. Allemaal uitstekend voor elkaar hier. We hebben het prima naar onze zin hier.”


Af en toe worden er over en weer dolletjes gemaakt met Grollenaren. Groenlo en Lichtenvoorde zijn rivaliserende plaatsen, waarbij vooral de humor zegeviert.