Actueel Archief

Lichtenvoords ontvangst op Grol-complex

21-05-2017

Warme band tussen ‘rivaliserende volksstammen’


‘Max 20!,’ klinkt het op de parkeerplaats van sportpark Den Elshof.

Boudewijn Mecking die zijn collega van de parkeerdienst, Leonie Holweg, toeroept hoeveel auto’s zij nog door kan laten de parkeerplaats op. Verantwoordelijk voor het parkeerbeheer tijdens het MarveldToernooi zijn vrijwilligers van Corsogroep Hooiland uit Lichtenvoorde.

De groep neemt al vele jaren deel aan het op een na grootste bloemencorso ter wereld, het Bloemencorso in Lichtenvoorde, dit jaar op 10 september 2017. Al decennialang een bloeiend spektakel. De leden van de corsogroep verdienen gedurende het toernooi een centje bij voor de eigen clubkas. Het bouwen van een corsowagen kost immers zeer veel geld. “Het parkeerbeheer doen wij dit jaar al voor de tiende keer en het bevalt ons uitstekend. We krijgen de volledige vrijheid van onze contactpersoon Koen Bleumink om het in te vullen zoals wij dat zelf het beste achten,” vertelt Boudewijn Mecking.

Normaliter staat er een vast uurtarief voor de uren die onze vrijwilligers uitgekeerd krijgen voor de bewezen diensten, zoals ook bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde het geval is. Tussen de Lichtenvoordse Corsogroep en de organisatie van het Marveldtoernooi zijn echter andere regels afgesproken. “Wij willen niet het volle pond voor ieder gedraaid uur. We hebben gewoon een vaste prijs afgesproken, omdat we voor al onze vrijwilligers het eten en drinken er volledig bij hebben tijdens het toernooi. Allemaal uitstekend voor elkaar hier. We hebben het prima naar onze zin hier.”


Af en toe worden er over en weer dolletjes gemaakt met Grollenaren. Groenlo en Lichtenvoorde zijn rivaliserende plaatsen, waarbij vooral de humor zegeviert.


Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.