Actueel Archief

Teambegeleiders Wim Meuleman en Moni Kanga

21-05-2017

“Vanaf de landing op het vliegveld zijn we onderdeel van hun grote familie”

Ze zijn onmisbaar: de teambegeleiders van de buitenlandse selecties die een aantal dagen In Groenlo vertoeven. Wim Meuleman en Moni Kanga vormen het begeleiders duo van de SL Benfica uit Lissabon, Portugal. Wim voor de tweede achtereenvolgende keer, Moni is voor de vijfde keer actief als teambegeleider.

Op de vraag wat ze precies doen zeggen ze bijna in koor: “Alles! We zorgen voor de was, het water, administratieve beslommeringen. De club moet alleen maar met de wedstrijd bezig zijn. De rest is voor ons.”

 

 In de aanloop naar het toernooi wordt er door vele vrijwilligers veel werk verzet. Ook door de teambegeleiders. Diverse vergaderingen volgen tot en met een uitgebreid mailverkeer. “We zijn donderdag naar Schiphol gereden om Benfica af te halen. Wij werken met hen het gehele programma af, geheel volgens ons draaiboek dat gekenmerkt wordt door een goede structuur. We letten ook op alle bijkomende bijzaken, zoals een speler die allergisch is voor tomaten. Dan zorgen wij in overleg met de vrijwilligers van de catering ervoor dat hij iets anders te eten krijgt.”

 

Dient Wim zich vooral in het Engels uit te drukken, Moni spreekt Portugees en treedt op als tolk. Ze roemen beide de goede samenwerking: ”Het zijn bevlogen mensen, die de club willen uitdragen en niet zichzelf! We vinden de spelers ook een stuk verder in hun ontwikkeling dan menigeen. Ze hebben alle respect voor hun club waarvoor zij mogen voetballen. Vanaf de landing op het vliegveld zijn we onderdeel van hun grote familie: een echte eenheid.”

 

Volgens beide teambegeleiders ervaart Benfica het Internationaal Marveld Toernooi een soort mini-WK. De organisatie vinden ze zeer professioneel en de teams ontbreekt het aan helemaal niets. Die tot in de perfectie werkende organisatie slaat over. Je ziet hier alleen maar lachende gezichten. Een mooier symbool is er toch niet? De teams zijn altijd blij als ze weer terug mogen komen naar Groenlo, zo weten beiden! Benfica verdedigt de titel dit jaar. “Als het even niet goed gaat,  zoals na twee nederlagen op de eerste toernooidag, dan blijkt de kleedkamer haast te klein, want als ze komen willen ze ook goed presteren. Daartoe voelen ze zich verplicht!”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.