Actueel Archief

Teambegeleiders Wim Meuleman en Moni Kanga

21-05-2017

“Vanaf de landing op het vliegveld zijn we onderdeel van hun grote familie”

Ze zijn onmisbaar: de teambegeleiders van de buitenlandse selecties die een aantal dagen In Groenlo vertoeven. Wim Meuleman en Moni Kanga vormen het begeleiders duo van de SL Benfica uit Lissabon, Portugal. Wim voor de tweede achtereenvolgende keer, Moni is voor de vijfde keer actief als teambegeleider.

Op de vraag wat ze precies doen zeggen ze bijna in koor: “Alles! We zorgen voor de was, het water, administratieve beslommeringen. De club moet alleen maar met de wedstrijd bezig zijn. De rest is voor ons.”

 

 In de aanloop naar het toernooi wordt er door vele vrijwilligers veel werk verzet. Ook door de teambegeleiders. Diverse vergaderingen volgen tot en met een uitgebreid mailverkeer. “We zijn donderdag naar Schiphol gereden om Benfica af te halen. Wij werken met hen het gehele programma af, geheel volgens ons draaiboek dat gekenmerkt wordt door een goede structuur. We letten ook op alle bijkomende bijzaken, zoals een speler die allergisch is voor tomaten. Dan zorgen wij in overleg met de vrijwilligers van de catering ervoor dat hij iets anders te eten krijgt.”

 

Dient Wim zich vooral in het Engels uit te drukken, Moni spreekt Portugees en treedt op als tolk. Ze roemen beide de goede samenwerking: ”Het zijn bevlogen mensen, die de club willen uitdragen en niet zichzelf! We vinden de spelers ook een stuk verder in hun ontwikkeling dan menigeen. Ze hebben alle respect voor hun club waarvoor zij mogen voetballen. Vanaf de landing op het vliegveld zijn we onderdeel van hun grote familie: een echte eenheid.”

 

Volgens beide teambegeleiders ervaart Benfica het Internationaal Marveld Toernooi een soort mini-WK. De organisatie vinden ze zeer professioneel en de teams ontbreekt het aan helemaal niets. Die tot in de perfectie werkende organisatie slaat over. Je ziet hier alleen maar lachende gezichten. Een mooier symbool is er toch niet? De teams zijn altijd blij als ze weer terug mogen komen naar Groenlo, zo weten beiden! Benfica verdedigt de titel dit jaar. “Als het even niet goed gaat,  zoals na twee nederlagen op de eerste toernooidag, dan blijkt de kleedkamer haast te klein, want als ze komen willen ze ook goed presteren. Daartoe voelen ze zich verplicht!”


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.