Actueel Archief

“Die liefhebberij van hier is als een extra waarde: zo elementair!”

20-05-2017

David Endt: Hij was jarenlang persvoorlichter bij Ajax, daarna 17 jaar elftalleider van het eerste team. Twee jaar geleden was al eens op het toernooi, maar dan als een van de hoofdgasten van de sponsoravond.

Hij is deze zaterdag naar Groenlo afgereisd omdat hij weet dat “dat O-15 een goede bezetting heeft en die wil ik zien!” Endt kijkt echter verder dan alleen naar zijn eigen Ajax. “Ik heb natuurlijk een speciaal oog voor Ajax. Ze spelen creatief met een grote gedrevenheid. De trainer, Richard Knopper haalt het beste uit zijn jongens. Wat ik verder opvallend aan dit toernooi vindt is dat Anderlecht het goed doet en mooie begaafde spelers heeft.”

 

Ook Endt blaast de loftrompet over het toernooi. “Het mooie van dit toernooi vind ik de kleinschaligheid en de betrokkenheid van de vrijwilligers van de vereniging die ik hier ervaar. Heel bijzonder! Die liefhebberij van hier is als een extra waarde: zo elementair! Je ziet hier vaak onbevangen voetbal. Er is een groot verschil in lichaamskracht en fysieke maten. Het is mooi te zien hoe de kleinere spelers dit oplossen met behendigheid en creativiteit. Dat moet hier dus vooral zo blijven! En hopelijk blijft ook dit zo: grote kwaliteit verenigen met internationale normen. Ik weet dat dit veel energie vraagt! Succes!”