Actueel Archief

Franca Overtoom, onthoud die naam

20-05-2017

Haar vriend, scheidsrechter Laurens Gerrets, is al jarenlang verbonden aan het Marveld Toernooi. Aangestoken door zijn enthousiaste verhalen is nu ook Franca Overtoom zelf aanwezig op het toernooi. De 25-jarige vrouwelijke assistent-scheidsrechter uit Obdam is de zus van voetballer Willie Overtoom. Al sinds haar tiende fluit ze jeugdwedstrijden en in 2010 voltooide ze de basisopleiding scheidsrechter.

Ze is net klaar met haar tweede wedstrijd van het toernooi en de zenuwen zijn weg. “Ik ben altijd een beetje zenuwachtig voor de wedstrijd maar het ging gelukkig heel goed. Dit is een fijn toernooi, mooie sfeer, veel publiek en ook nog eens mooi weer. Het is fantastisch wat jullie allemaal doen. Ik zie ontzettend veel mensen die zich inzetten voor het toernooi, heel mooi. Ik hoop er volgend jaar zeker weer bij te zijn.”Franca is, naast bijzonder sympathiek en toegankelijk, ook ambitieus; ze hoopt en verwacht volgend jaar haar debuut te maken in de Jupiler League. Toch wil ze geen scheidsrechter worden. “Ik wil echt blijven vlaggen. Ik vind het leuk en ik heb als assistent-scheidsrechter meer kansen om door te groeien.” Ondanks dat vrouwenvoetbal booming is in Nederland, zijn er maar weinig vrouwelijke scheidsrechters. “We hebben nu 69 vrouwen die voor de KNVB fluiten, het zou mooi zijn als dat er meer worden de komende jaren.”

Ooit begon Franca met vlaggen omdat hij ouders haar zo onzeker vonden en hoopten dat de sport een positieve uitwerking zou hebben. Van die onzekerheid is gelukkig én terecht, geen sprake meer. “Nee, daar ben ik gelukkig helemaal van af.” Franca Overtoom, onthoud die naam. We gaan nog veel van haar horen in de voetbalwereld.


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.