Actueel Archief

Scouts smullen van de talenten op Internationaal Marveld Toernooi

20-05-2017

“Er zullen later spelers doorbreken die hier gespeeld hebben” en “Jullie maken voor ons de voorselectie!” Twee uitspraken van scouts over het aanwezige talent op het Internationaal Marveld Toernooi.

Khalid Sinouh de voormalige ere-divisiekeeper van o.a. PSV, Heerenveen en RKC Waalwijk is voor het tweede jaar aanwezig op het toernooi. Hij is niet alleen werkzaam als analist voor televisie, maar tevens voor een groot Brits spelersmakelaar-kantoor. Om laatstgenoemde reden is hij altijd op zoek naar talent. “Er loopt elk jaar wel talent rond hier.

Er zullen later spelers doorbreken die hier gespeeld hebben. PSV heeft dit jaar bijvoorbeeld een goede lichting, en ook bij Anderlecht, Ajax en Real Madrid heb ik mooie talenten gezien. De nadruk van nu ligt op atletisch vermogen en kracht. De Zuid-Europese ploegen denken daar anders over.”

 

Hij is onder de indruk van de organisatie. “Iedereen heeft het er altijd over. Het is het meest populaire toernooi en iedereen wil er bij zijn! Vorig jaar waren Chelsea en Manchester United niet goed genoeg. Daarom zijn ze er voorlopig niet meer bij! Ik heb het echt naar mijn zin hier!”

 

Peter Musters - “Die man moet je ook interviewen!, ”roept een voormalige scout mij toe. ”Die is ook belangrijk!” Het blijkt te gaan om Peter Musters, de coördinator van de jeugd-scouts van Ajax.

“We zijn hier met meerdere mensen aanwezig en dat verdient dit toernooi: het is een toptoernooi! Mijn komst heeft een dubbel doel: scouten, mijn professie, maar tegelijk kijken hoe Ajax er internationaal voor staat. De organisatie vind ik zeldzaam goed. Het is echt genieten hier! Jullie maken het voor ons een stukje makkelijker, want jullie maken door dit toernooi een soort voorselectie voor ons!”