Actueel Archief

Scout Jan van der Lee, “we leiden op en verkopen door.”

20-05-2017

Het sportcafé van S.V. Grol is nog leeg, maar hij is er als eerste: Jan van der Lee, de 83-jarige scout voor Ajax uit Zwolle. Hij gaat alle jeugdtoernooien in het oosten af (ook o.a. RKZVC Zieuwent) en speurt naar talent voor de AFC Ajax.

Hij kan zich geen jaar herinneren dat hij er niet bij was, ”ik ga in de ochtend vroeg weg, want dan is het minder druk op de weg!” Hij roemt de aardige sfeer hier en hij vindt dit het beste georganiseerde toernooi wat hij kent. “Europese top. Het is hier altijd druk. Een minpunt vind ik dat ik hier geen drie velden tegelijk kan overzien. Wij als scouts kennen elkaar allemaal. Die kijkt voor die club en die voor die club.”, aldus van der Lee.

 

Op dit moment zit hij bij te praten met Gert-Jan Verbeek, de voormalige scout van PSV. De heren zijn nog kras voor hun leeftijd, dat valt niet zo op, maar dat ze schrijfmappen bij zich hebben verraadt hun taak een beetje. Van der Lee merkt op, ”Ik kijk alleen en ik rapporteer. Voor de rest houd ik me nergens mee bezig. We leiden op en verkopen door.”

Gevraagd naar zijn ontdekkingen somt hij moeiteloos Klaas-Jan Huntelaar en Siem de Jong op. “En de jongen die nu vanuit Rusland weer bij Vitesse is gaan spelen heb ik ooit naar de jeugd van Ajax gebracht. De naam ontschiet me even.” Het blijkt later om Alexander Büttner te gaan, de Doetinchemmer, die na enkele jaren succesvol bij Vitesse te hebben geacteerd nog bij Manchester United terecht kwam. Vervolgens maakte hij de overstap naar Dinamo Moskou, om afgelopen seizoen weer op het eigen adelaarsnest in Arnhem terug te keren bij Vitesse.

Zomaar een tweetal van die anonieme personen, die achter de schermen het liefst in stilte het nodige werk verrichten. Altijd aandachtig aanwezig!


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.