Actueel Archief

‘This gave us the right spirit’

20-05-2017

Vlak voor aanvang van het toernooi vertrekken 7 selectiespelers en 2 stafleden van Right to Dream naar het hart van ons mooie vestingstadje. De broers Redouane en Abdeloahid Taouil hebben de spelers uitgenodigd voor het vrijdaggebed in de moskee, een belangrijk onderdeel van de islamitische godsdienst.

Gastvrij als de broers zijn halen ze de jongens hoogstpersoonlijk zelf op bij de Sportpark Den Elshof op. Na een korte kennismaking dat al snel ontaardt in een gezellig praatje vertrekt het gezelschap.  

 

Na het traditionele wassen gaan de jonge talenten de gebedsruimte binnen. Het is werkelijk prachtig om te zien dat een godsdienst een dergelijke functie bij de sporters inneemt. Een dik half uur later komen de jongens gebroederlijk de ruimte weer uit en nemen ze plaats in de ‘feestzaal’ van de moskee; daar waar een totale keukenbrigade verschillende gerechten voor de sporters hebben voorbereidt. Grote Turkse broden en ei worden de tafel opgeschoven en glazen thee ingeschonken.

De jongens zijn beduidend onder de indruk wanneer de imam de spelers hoogstpersoonlijk succes komt wensen. Het bezoek wordt afgesloten met het eten van Marokkaanse koekjes, wederom door de moskee in Groenlo georganiseerd. “De broers zijn altijd erg aardig en gastvrij. Twee jaar geleden kwamen wij met een kleine selectie in Groenlo. Door het spelen van eerdere toernooien in die periode hadden we te kampen met een aantal geblesseerden. Het bezoek aan deze moskee heeft ons geholpen om een sterk toernooi te spelen,” aldus één van de leiders. “That gave us the right spirit.”

Rond de klok van half vier is het tijd om weer richting de huisjes op Marveld Recreatie te vertrekken. Handen worden geschud en de broers Taouil brengen de jongens terug naar waar ze opgehaald zijn. Later op de dag staan de wedstrijden tegen Ajax en Real Madrid op het programma. “Dat zijn zware wedstrijden, Ajax en Real Madrid hebben een zeer sterke jeugd. Maar voor deze wedstrijden leven wij. Wij kijken er zo naar uit!,” vertelt de doelman van het team. 


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.