Actueel Archief

Goede doelen op het Marveldtoernooi 2017

12-05-2017

28e Internationaal Marveldtoernooi steunt KiKa (Kinderen Kankervrij) en Samenloop voor Hoop Oost Gelre.

In het weekend van 19, 20 en 21 mei vindt het 28e Internationaal Marveldtoernooi plaats. Een fantastisch jeugdvoetbaltoernooi met teams uit heel Europa en ver daar buiten. Voetballers in de leeftijd tot 15 jaar laten hun mooiste voetbal zien op de velden van s.v. Grol in Groenlo. Zij kunnen lekker onbezorgd voetballen. Er zijn helaas ook kinderen die dit niet kunnen. Zij zijn te ziek, door de kanker die in hun lichaam zit. 
 
KiKa is reeds vele jaren het goede doel tijdens het Internationaal Marveldtoernooi.  KiKa heeft als doel om de genezingskans van kanker in 2025 naar 95% te vergroten. Kinderen met kanker worden liever gisteren dan vandaag beter. Tijdens het weekend van 19, 20 en 21 mei probeert het  bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi in samenwerking met veldsponsor Pfeifer Heavy Machinery haar steentje bij te dragen door geld in te zamelen voor KiKa. Dit jaar wederom met de volgende ludieke actie: Het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi en Pfeifer Heavy Machinery schenken voor elk gescoord doelpunt 10 euro aan KiKa. En voor elk doelpunt van het Grolteam en elk doelpunt dat in de finale gescoord wordt komt daar 28 euro bij! Tot zaterdagmiddag 14.00 uur kan elke bezoeker bij de KiKa stand ook raden hoeveel doelpunten er in totaal gescoord worden tijdens het 28e Marveldtoernooi. Onder diegene die het goed hebben geraden wordt op zondagavond een leuke prijs verloot. 
 
Naast KiKa zal ook de Samenloop voor Hoop Oost Gelre aanwezig zijn tijdens het drie dagen durende voetbalfestijn. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni wordt de Samenloop voor Hoop gehouden rondom het terrein van de muziekkoepel in Groenlo. Het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi ondersteunt deze actie van harte. De opbrengst van de Samenloop voor Hoop zal in zijn geheel ten goede komen aan het KWF. Het is een evenement dat volgens een vaststaand format wordt georganiseerd onder de vlag van KWF met als motto 'Loop mee en sta stil bij kanker'. Gedurende het evenement wordt stil gestaan bij hen die overleden zijn aan kanker door middel van een kaarsenceremonie met kaarsen in kaarszakken. Deze zakken zijn tijdens het toernooi te koop in de stand die bemand wordt door vrijwilligers van de Samenloop voor Hoop Oost Gelre. Ook is begin mei een online veiling  gestart. Er kan geboden worden op veel aansprekende zaken, waaronder gesigneerde voetbalshirts van eerste elftallen en attributen van teams die dit jaar meedoen aan het Internationaal Marveldtoernooi. 
 
Beide goede doelen zijn gedurende de drie dagen met een stand aanwezig. Ga bij hen langs, hoor wat zij te vertellen hebben en steun hen, op welke manier dan ook!