Actueel Archief

Primeur tijdens 28e Internationaal Marveldtoernooi

12-05-2017

In het weekend van 19, 20 en 21 mei a.s. vindt het 28e Internationaal Marveldtoernooi in Groenlo plaats. Een fantastisch internationaal jeugdvoetbaltoernooi met deelname van topclubs uit Nederland, Europa en ver daar buiten. Maar niet alleen op het vlak van teams probeert het bestuur Stichting Internationaal Marveldtoernooi de voorgaande edities te evenaren, zo ook op het gebied van scheidsrechters en hun assistenten. Ieder jaar geeft een aantal scheidsrechters uit de Eredivisie en Jupiler League acte de presence in Groenlo. Met dit jaar als primeur voor het eerst een vrouwelijke assistent: Franca Overtoom (25) uit Obdam (Noord-Holland) zal naar de Achterhoek afreizen. Tijd om nader kennis te maken met Franca.

Franca begon als 10-jarig meisje met fluiten van haar eerste wedstrijdjes bij Victoria-O in Obdam. “Mijn ouders hebben mij opgegeven als scheidsrechter. Dit met als reden dat ik op die leeftijd nogal onzeker was. Om meer zelfvertrouwen te krijgen dachten zij dat dit goed voor mij zou zijn”. Echter pas vele jaren later, Franca was toen 19 jaar, volgde zij de scheidsrechterscursus bij de KNVB. “Ik kom uit een groot gezin, heb nog twee broers en twee zussen, en mijn ouders hebben altijd gezegd dat ze niet met ons alle vijf overal naar toe konden rijden voor sport en andere activiteiten''. Haar ouders gaven Franca de raad haar rijbewijs te halen zodat zij zelf naar de cursus bij de KNVB kon gaan om vervolgens wedstrijden bij andere clubs te gaan fluiten. “Na het behalen van de cursus heb ik allereerst één jaar wedstrijden bij de jeugd gefloten. Vervolgens ben ik overgestapt naar de senioren (4e klasse). Toen ik in de 3e klasse mocht gaan fluiten heb ik de bewuste keuze gemaakt om assistent-scheidsrechter te worden. Ik wilde doorbreken in het vrouwenvoetbal. De kans dat dit zou gebeuren was groter als ik assistent zou worden. Nu sta ik sinds 1 januari 2017 officieel op de FIFA-lijst bij het vrouwenvoetbal. Ik vlag nu in de Eredivisie vrouwen en in de 2e en 3e divisie bij de topamateurs (mannen) en hoop in de competitie 2017/2018 mijn debuut te mogen maken in de Jupiler League. Dat is nu mijn streven. Sinds vele jaren zou er dan weer een vrouwelijke assistent, na Nicolet Bakker, haar debuut maken in de Jupiler League. Maar dit moet ik afdwingen door goed te blijven presteren in de tweede divisie. Daarnaast hoop ik natuurlijk op mooie internationale aanstellingen bij het vrouwenvoetbal. Als international begin ik onderaan de ladder en dit seizoen heb ik de EK-kwalificaties van de meiden o.17 in Servië mogen vlaggen. Het EK 2017 komt voor mij te vroeg, maar ik hoop in de toekomst wel kans te maken om te mogen vlaggen op een EK”, aldus Franca.
 
Van het Marveldtoernooi heeft Franca al veel gehoord van haar vriend Laurens Gerrets. Laurens is reeds vele jaren één van de scheidsrechters van het toernooi en introduceerde Franca bij het bestuur. Zelf fluit Laurens in de Masterclass en leidt o.a. wedstrijden in de Jupiler League. Samen hebben ze het veel over voetbal. “Ook omdat Laurens een niveau hoger fluit. Ik kan nog veel van hem leren, aldus Franca”. Toernooien zijn Franca niet vreemd. Zo was ze assistent tijdens de Future Cup (o.17) en de Copa Amsterdam (o.19). “Mooie ervaringen! Ik kijk ook erg uit naar het Marveldtoernooi en heb er erg veel zin in”. 
 
Franca, een ontzettende enthousiaste, vrolijke meid met grote ambities. Ik ben ervan overtuigd dat we haar volgend seizoen vaak kunnen gaan bewonderen tijdens de wedstrijden in de Jupiler League en wie weet bij mooie internationale wedstrijden in het vrouwenvoetbal . Maar eerst kan iedereen haar bewonderen tijdens het 28e Internationaal Marveldtoernooi!

Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.