Actueel Archief

Eindopbrengst KIKA actie bedraagt 1318 euro

27-06-2016

Het Internationaal Marveldtoernooi, een internationaal jeugdvoetbaltoernooi voor de beste o.15 teams in Europa, dat jaarlijks wordt georganiseerd door s.v. Grol in Groenlo, ondersteunt voor het vierde jaar op rij Stichting Kinderen Kankervrij. Dit in samenwerking met veldsponsor Pfeifer Heavy Machinery.

 

 

Dit jaar is een actie opgezet waarbij ieder doelpunt op het toernooi 10 euro opleverde voor het goede doel en waarbij ieder doelpunt gescoord door s.v. Grol en elk doelpunt in de finale 20 euro waard was. In totaal is er 105x gescoord, waarvan 1 doelpunt van s.v. Grol en 2 doelpunten in de finale. Tijdens de finale dag kon door Gerrit Pfeifer daarom al 1080 euro worden overhandigd aan Dirrie Bottinga van KiKa.

 

 

Tijdens het toernooi kon het publiek ook nog een vrije gift doneren aan KiKa in de collectebus. De opbrengst van deze collectebus is geteld en bedraagt 237,84 euro. De totaalopbrengst van de KiKa actie komt daarmee op het zeer mooie bedrag van 1317,84 euro!

 

 

Dit geld komt ten goede aan de onderzoeken naar kinderkanker, dat nu plaats vindt in zeven academische centra in Nederland. In de toekomst krijgt dit onderzoek een plek in het in aanbouw zijnde Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar zullen de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten gaan samenwerken en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling.

KiKa gaat 100% voor 95% genezing. Het Internationaal Marveldtoernooi en Pfeifer Heavy Machinery zijn blij om hier, samen met de spelers en supporters, een kleine bijdrage aan te hebben mogen leveren.