Actueel Archief

SL Benfica wint 27e Marveldtoernooi

29-05-2016

Nadat ze beide tweede waren geworden in hun respectievelijke poule versloegen SL Benfica, debutant uit Portugal, en RSC Anderlecht, voor de 5e keer aanwezig op het toernooi, in de halve finale de eerst geëindigde teams Right to Dream en Ajax.

Hierdoor kwamen ze alsnog tegenover elkaar te staan in de finale van het 27e Marveldtoernooi voor C-junioren. In de slotwedstrijd bleek de ploeg uit Portugal te sterk en met een uitslag van 2 - 0 won deze debutant overtuigend.

De bezoekers van het toernooi hebben weer drie dagen mogen genieten van voetbal op topniveau. Er werden sportieve wedstrijden gespeeld met attractief en fris voetbal. Een manier van de toernooiorganisatie om sportief gedrag te belonen, is door de Fairplay Cup uit te reiken. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het team dat zich het meest sportief gedraagt, zowel op de velden als daarbuiten, tijdens de maaltijden en in de huisjes. Dit jaar mocht hoofd arbitragezaken, Jeroen Sanders, hem uitreiken aan SL Benfica.

Het Marveldtoernooi heeft zich opnieuw verbonden met het goede doel KiKa, Kinderen Kankervrij. Afwijkend van de afgelopen jaren was dit jaar gekozen voor een doelpuntentelling. Voor elk doelpunt werd € 10,- gedoneerd, waarbij de doelpunten van s.v. Grol dubbel telden. In het totaal werd 105 keer gescoord. De heer Pfeiffer, hoofdsponsor van s.v. Grol, mocht dan ook op zondag een cheque met een bedrag van maar liefst € 1080,- uitreiken aan Diri Bottinga, de vertegenwoordigster van KiKa.

 

Voordat de winnende ploeg de beker in ontvangst mocht nemen, werden eerst een aantal andere prijzen uitgereikt. Zo was de meest waardevolle speler van het toernooi dit jaar Grolspeler Remco Everink. Naast dat hij het winnende doelpunt vrijdag maakte tegen Manchester United, stond hij ook zijn mannetje centraal achterin en ruimde bijna alles op. De aanmoedigingsprijs ging naar Teun Reijrink van s.v. Grol. Veruit de jongste speler van de selectie, maar daar was tijdens het toernooi niets van te merken. Hij hield zich zeer knap staande tussen dit geweldig spelniveau.

    

De volgende die werd beloond was de nummer 9 van Ajax, Daishawn Redan. Met 6 doelpunten op zijn naam was hij de absolute topscorer van het toernooi. De beste keeper was Maxime Delanghe, speler van RSC Anderlecht. Volgens de jury had hij snelle attente reacties, stuurde zijn teamgenoten aan, was een persoonlijkheid in de goal en een goede penaltystopper. Als beste speler werd uitgeroepen, SL Benfica’s nummer 7, Umaro Embalo. Hij was heerlijk snel, werd veel aangespeeld, was heel vaardig en sterk in de steekpass.

      

 

Volledige eindstand:

1: SL Benfica
2: RSC Anderlecht
3: Ajax
4: Right to Dream
5: PSV
6: Real Madrid
7: F.C. Twente
8: Feyenoord
9: KRC Genk
10: Chelsea FC
11: Manchester United
12: SV Grol


Manchester City op alle fronten tevreden!

Craig Mudd, de trainer van Manchester City Under 14, is zeer tevreden over zijn eerste Marveld toernooi ervaringen.

“We zoeken de beste speler van het toernooi!”

Een uitgebreide commissie van 8 leden zoekt uiteindelijk met elkaar de beste speler en keeper van het toernooi. Een wijze commissie moet dat zijn want het is een omvangrijk karwei!

“Meteen doen!!”

We maken een babbeltje met Lianne Lindner. Lianne Lindner zegt u? Is dat niet? Ja, ja ze is het inderdaad! Als 5-jarige meldde zij zich al aan bij sv Grol, samen met haar tweelingzus Simone. Er waren toen nog geen meisjesteams dus moesten ze samen spelen met jongens om later met onder andere Carry Walterbos, Nancy Reinders en Ans Theissen het dameselftal te vormen. Zij speelde van 1986 tot 2007 bij ‘de Grol’.

Wooow!

Een plaatje dat zeer gekoesterd kan worden door het team van sv Grol. Grol – Atletico 1-0!

Yesss!

Spelen buiten de jonge talenten hun laatste potjes van de zaterdag, gadegeslagen door duizenden toeschouwers, in het sportcafé vele liefhebbers van de Oranje Leeuwinnen die de wedstrijd tegen Kameroen volgen op het WK in Frankrijk.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.