Actueel Archief

Nr 14…voor eeuwig magisch

29-05-2016

Voor welke club je ook bent, iedereen was ook altijd voor Johan Cruijff.

Cruijff, daar kon je gewoon niet tegen zijn. Behalve dan wanneer hij tegen je eigen clubje speelde, want dan wist je bijna bij voorbaat al dat er weinig eer viel te halen. Was het rugnummer 14 al magisch bij zijn leven, het rugnummer heeft aan betekenis alleen maar toegenomen. Rugnummer 14 blijft speciaal. Bij Ajax zo speciaal dat nooit meer iemand het rugnummer 14 zal dragen. Het blijft voor eeuwig verbonden aan Johan Cruyff. Bij weergaloze acties op het toernooi door de aanstaande talenten komt zijn naam nog wel eens voorbij, al zal iedere vergelijking met dit fenomeen mank gaan.

Rugnummer 14, wie het ook draagt, het nummer blijft voor altijd en eeuwig magisch, en aan de meester, de Rembrandt onder de voetballers,  verbonden.  Ook op het Marveld Toernooi. Geen toernooi of wedstrijd ooit meer zonder Johan Cruijff. De huidige generatie jonge spelers, met op hun rug het nummer 14, heeft  geen idee wat voor speciaal nummer ze dragen. Als eerbetoon, hommage, aan Johan Cruijff maakte onze fotograaf John Ligtenberg een collage met de rugnummers 14 op ons Marveldtoernooi. Uiteraard neemt de meester zelf een centrale plek in. De meester omringt door een erewacht met toekomstige vedetten, alsof hij ze aan zijn hand meeneemt.


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.