Actueel Archief

Stefan Ristea FIFA-spelersmakelaar

29-05-2016

“Zowel de kwaliteit van de spelers als van de organisatie is zeer hoog”

Gisteren, tegen het einde van de middag, werd uw reporter aangesproken in het Duits. “Bent u misschien de vader van Davy Klaassen? U heet toch Klaassen?” Dat laatste kon ik bevestigen, het eerste niet. Het heerschap stelde zich voor als Stefan Ristea, FIFA gelicenseerde spelersmakelaar. Hij wilde namelijk proberen Davy Klaassen voor Borussia Dortmund te interesseren. Dat is natuurlijk stof voor een interessant gesprek, want een FIFA spelersmakelaar over de vloer is heel bijzonder. “Ik kom hier omdat ik ben uitgenodigd door een van de deelnemers, de KRC Genk. Van hen heb ik twee spelers in mijn makelaarsportfolio en die ene is Julian Ilie, de nummer 15 van de KRC; dat is echt een supertalent. Het beste van Genk.”

 

Ristea is voor de eerste keer op het toernooi. Als ik vraag hoe hij het ziet is hij een en al lof: “Zowel de kwaliteit van de spelers als van de organisatie is zeer hoog. Dit komt aardig in de buurt en is zelfs beter dan dat beroemde toernooi in het Belgische Gent en de SPAX-Cup in het Ennepethal in Duitsland.” Gevraagd naar zijn portfolio blijkt hij de belangen van 19 spelers te behartigen: 12 senioren en 7 junioren. “Ze spelen allemaal op het hoogste niveau. Ik heb daar drie Nederlanders bij: Demi de Zeeuw, Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) en Prince Raycomar, die ik onlangs naar een club in Roemenië (Timisoara) heb gebracht.

 

Gedurende zijn verblijf in Groenlo sprak hij nog even met Marco Frank, de toernooi-voorzitter, over de komst van Duitse teams voor de volgende jaren. “Ik heb veel contacten met de jeugdopleidingen van SC Freiburg, VfB Stuttgart, Borussia Dortmund. En misschien kan zelfs Schalke’04 wel een keer deelnemen. We moeten als vanzelfsprekend beschikken over een uitgebreid netwerk en gelukkig doe ik dat.”