Actueel Archief

Stefan Ristea FIFA-spelersmakelaar

29-05-2016

“Zowel de kwaliteit van de spelers als van de organisatie is zeer hoog”

Gisteren, tegen het einde van de middag, werd uw reporter aangesproken in het Duits. “Bent u misschien de vader van Davy Klaassen? U heet toch Klaassen?” Dat laatste kon ik bevestigen, het eerste niet. Het heerschap stelde zich voor als Stefan Ristea, FIFA gelicenseerde spelersmakelaar. Hij wilde namelijk proberen Davy Klaassen voor Borussia Dortmund te interesseren. Dat is natuurlijk stof voor een interessant gesprek, want een FIFA spelersmakelaar over de vloer is heel bijzonder. “Ik kom hier omdat ik ben uitgenodigd door een van de deelnemers, de KRC Genk. Van hen heb ik twee spelers in mijn makelaarsportfolio en die ene is Julian Ilie, de nummer 15 van de KRC; dat is echt een supertalent. Het beste van Genk.”

 

Ristea is voor de eerste keer op het toernooi. Als ik vraag hoe hij het ziet is hij een en al lof: “Zowel de kwaliteit van de spelers als van de organisatie is zeer hoog. Dit komt aardig in de buurt en is zelfs beter dan dat beroemde toernooi in het Belgische Gent en de SPAX-Cup in het Ennepethal in Duitsland.” Gevraagd naar zijn portfolio blijkt hij de belangen van 19 spelers te behartigen: 12 senioren en 7 junioren. “Ze spelen allemaal op het hoogste niveau. Ik heb daar drie Nederlanders bij: Demi de Zeeuw, Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) en Prince Raycomar, die ik onlangs naar een club in Roemenië (Timisoara) heb gebracht.

 

Gedurende zijn verblijf in Groenlo sprak hij nog even met Marco Frank, de toernooi-voorzitter, over de komst van Duitse teams voor de volgende jaren. “Ik heb veel contacten met de jeugdopleidingen van SC Freiburg, VfB Stuttgart, Borussia Dortmund. En misschien kan zelfs Schalke’04 wel een keer deelnemen. We moeten als vanzelfsprekend beschikken over een uitgebreid netwerk en gelukkig doe ik dat.”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.