Actueel Archief

Theo Borsen trouwe bezoeker Marveldtoernooi

29-05-2016

“Zolang Ajax hier speelt blijf ik komen”

Bij de ingang van het sportpark kijkt ie aan de hand van de namenlijsten op de borden welk jaar zijn eerste bezoek aan het Marveldtoernooi was. “Hee, dat was dit jaar,” wijst hij plots het jaartal 2000 aan. “Die appelflap heb ik nog zien spelen hier.” Appelflap? “Oh ja, bij ons, bij Ajax noemen die Affelay altijd appelflap,” lacht Theo Borsen (59), die als Ajaxsupporter en voetballiefhebber sinds het jaar 2000 het toernooi bezoekt. “Maar, in 1993 was ik ook al een keer hier met de jubileumwedstrijd van Grol tegen Ajax. Ik reed hier in 2000 dan ook zo naar toe.”

De in Huizen (NH) woonachtige Ajaxsupporter is seizoenkaarthouder van de Amsterdamse club, maar is tevens frequent bezoeker van jeugdwedstrijden op de Toekomst, de plek waar de Amsterdamse talenten worden klaargestoomd voor het grote werk. Hij ziet op deze manier alle lichtingen voorbij komen en ziet op deze manier welke ontwikkelingen spelers doormaken. “Ik heb de lichting van de broertjes de Boer en Nigel de Jong helemaal meegemaakt. Die spreek ik wel eens , of ze groeten je.” Op de vraag hoe hij tegen de huidige lichting Ajaxtalenten aankijkt die op het Marveldtoernooi uitkomen trekt hij een zuinig lipje. “Het hangt er tussen in, laat ik maar zeggen. Er zitten zeker spelers in die de eredivisie gaan halen, maar of er toppers tussen zitten, dat zie ik in eerste instantie niet.”

Met een vriendin is hij 3 dagen lang in Groenlo aanwezig. Hij rijdt dagelijks op en neer naar de Achterhoek. Theo ziet ieder jaar weer uit naar het Marveldtoernooi. “Ook al zou er een wedstrijd op de Toekomst zijn van een jeugdteam, dan ga ik nog naar Groenlo toe. Dit is echt een geweldig toernooi, of er zou een kampioenswedstrijd moeten zijn, dan misschien niet.” Hij zegt ieder jaar zijn ogen uit te kijken in Groenlo. “Ik zie veel toernooien dus kan goed vergelijken. En die gezelligheid in de kantine, dat had ik in 1993 al wel gezien. Lekker gezellig ouwehoeren met elkaar. Leuk man,” vertelt ie met pretoogjes. “Dit toernooi kan ik in één woord samenvatten; geweldig! Alles loopt lekker op tijd, de sfeer is prachtig. Zolang Ajax hier speelt blijf ik komen,” belooft hij.