Actueel Archief

Een toernooi op niveau

29-05-2016

“In mijn gedachten stond ik gisterenavond bij de Cibeles” vertelt Pedro Sanchez, trainer van de Real Madrid Cadetes oftewel Real C1.

Alle grote overwinningen van Real Madrid worden traditioneel bij de Cibeles fontein in het centrum van de stad gevierd.  “Ik ben blij voor de club” zegt Pedro na de winst van gisterenavond in de Champions League finale op stadgenoot Atlético. Pedro Sanchez is voor de tweede keer in Groenlo; vijf jaar geleden won hij met Real Madrid de eerste prijs op het Marveldtoernooi. PSV werd toen in de finale verslagen na penalty’s. Vandaag zit een finaleplaats er helaas niet in zegt Sanchez.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de clubs Real Madrid en Atlético Madrid? “Het grootste verschil zit ‘m in de voetbalfilosofie oftewel de spelopvatting. Real speelt altijd naar voren toe en wil op de helft van de tegenstander voetballen terwijl Atlético veel spelers achter de bal houdt. De Italianen noemen dat ook wel Catenaccio. Is dit voor jullie het laatste toernooi van het seizoen? Sanchez: “Dit is wel het laatste internationale voetbaltoernooi voor ons. Volgende week spelen we nog een toernooi met 7 andere Spaanse clubs en we sluiten daarna af met de Nike cup”. Een laatste vraag: wat vind je van het niveau van de Nederlandse clubs? “Ajax is goed en erg fysiek en PSV vind ik ook verrassend goed. FC Twente valt wat tegen”.


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.