Actueel Archief

Een toernooi op niveau

29-05-2016

“In mijn gedachten stond ik gisterenavond bij de Cibeles” vertelt Pedro Sanchez, trainer van de Real Madrid Cadetes oftewel Real C1.

Alle grote overwinningen van Real Madrid worden traditioneel bij de Cibeles fontein in het centrum van de stad gevierd.  “Ik ben blij voor de club” zegt Pedro na de winst van gisterenavond in de Champions League finale op stadgenoot Atlético. Pedro Sanchez is voor de tweede keer in Groenlo; vijf jaar geleden won hij met Real Madrid de eerste prijs op het Marveldtoernooi. PSV werd toen in de finale verslagen na penalty’s. Vandaag zit een finaleplaats er helaas niet in zegt Sanchez.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de clubs Real Madrid en Atlético Madrid? “Het grootste verschil zit ‘m in de voetbalfilosofie oftewel de spelopvatting. Real speelt altijd naar voren toe en wil op de helft van de tegenstander voetballen terwijl Atlético veel spelers achter de bal houdt. De Italianen noemen dat ook wel Catenaccio. Is dit voor jullie het laatste toernooi van het seizoen? Sanchez: “Dit is wel het laatste internationale voetbaltoernooi voor ons. Volgende week spelen we nog een toernooi met 7 andere Spaanse clubs en we sluiten daarna af met de Nike cup”. Een laatste vraag: wat vind je van het niveau van de Nederlandse clubs? “Ajax is goed en erg fysiek en PSV vind ik ook verrassend goed. FC Twente valt wat tegen”.