Actueel Archief

Jeroen Sanders, ‘baas’ van het scheidsrechterskorps

28-05-2016

“Het loopt allemaal gesmeerd”

Jeroen Sanders is een bekend gezicht op het Marveldtoernooi. Dertien jaar lang was hij als scheidsrechter op het Marveldtoernooi actief. Dit jaar echter in een nieuwe rol en wel in de functie van hoofd scheidsrechterszaken.  Ooit was hij de jongste scheidsrechter in het betaald voetbal. Als 21-jarige debuteerde hij in de Jupiler-League. Omdat hij in Doetinchem woonachtig is mag hij officieel geen wedstrijden van de Graafschap fluiten, maar af en toe wordt hij wel gevraagd voor oefenwedstrijden. Sinds een jaar is hij in het betaald voetbal actief als assistent-scheidsrechter en dat bevalt hem goed. Hij is geen vierde official omdat die altijd moet kunnen invallen bij blessures van de scheidsrechter.

 

Het mooie van het Marveldtoernooi is dat de scheidsrechters een goed geolied team zijn. Het toernooi is goed voorbereid met elkaar en hij vindt dat hij hierin een mooie rol uitoefent. De meeting voor aanvang van het toernooi was goed.

Dat blijkt in de uitvoering: “Je ziet het op het veld, want het loopt allemaal gesmeerd! Het unieke van het Marveldtoernooi concept is het  kwalitatief hoogstaand niveau  in combinatie met de prima informele sfeer: ideaal! De organisatie kent door de jaren heen ook nagenoeg geen verloop. Het is best leuk om te vertellen dat we zelfs een wachtlijst voor scheidsrechters hebben, die hier graag willen fluiten! En de combinatie van betaald voetbalarbiters en regionaal toptalent is hier ook een mooi project om jonge arbiters te laten groeien en te laten ruiken aan het grote werk.”

 

Misschien niet zo bekend maar hier lopen ook twee buitenlandse scheidsrechters en een 4e official rond.“ Zij zijn de prijswinnaars van een internationaal jeugdtoernooi in Portugal. De hoofdprijs is een uitnodiging om als jong talent te komen fluiten op het Marveldtoernooi.” Een mooie ervaring en misschien wel het opstapje naar….


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.