Actueel Archief

Ed Jansen, scheidsrechter

28-05-2016

“Groots, professioneel en goed!”

Dat zijn de woorden van Ed Jansen, de eredivisie-scheidsrechter als het gaat om de organisatie van het Marveld-toernooi. “Dit niveau is ook erg leuk en ook erg goed. Er is veel enthousiasme en dat werkt echt aanstekelijk. Het leuke is dat topteams uit Europa hier graag naar toe komen en dat de talenten erop gebrand zijn hun kunsten te laten zien. Ik heb al een paar hele grote talenten gezien bij het team Right to Dream.”

Ed is zelf ook actief betrokken als vrijwilliger bij het jeugdtoernooi van de RKMSV Meijel. Lachend:” je zult wel begrijpen dat ik mijn ogen hier goed de kost geef en echt goeie dingen meeneem naar Meijel!” Ook het internationale karakter van het toernooi vindt hij geweldig: ‘Er hangt een fijne sfeer van verbroedering en er staat geen druk op. Dat is in de eredivisie wel eens anders.”

Het is misschien niet zo bekend, maar Ed is ook nog coach van een aantal jonge talentvolle scheidsrechters. Eén van hen is Laurens Gerrits. Hij is als vierde official aan hem verbonden en hij leert veel van hem, ook hier. Hij wil ook nog iets kwijt: ”Ik heb nergens zo’n mooi toernooi gezien met zoveel professionele vrijwilligers. Werkelijk klasse! De jonge spelers vinden het ook leuk om eens gefloten te worden door professionele arbiters, is hun ervaring. Zo werken mooie omstandigheden elkaar in de hand en snijdt het mes aan meerdere kanten. Leuk!”