Actueel Archief

Michel Jansen

28-05-2016

“Opleiding is lange adem en als je dat niet hebt…”

Michel Jansen is nu nog hoofdtrainer van Jong FC Twente, maar met ingang van 1 juli is hij weer hoofd van de jeugdopleiding van deze beproefde profclub. Hij komt  al bijna 10 jaar naar Groenlo voor de Tukkers. Daarvoor kwam hij jarenlang als pure liefhebber. Hij zegt daarover: “Dan weet je dat je in de Achterhoek altijd goed zit, mooie toernooien, die ook weer konden dienen als oriëntatie voor de komende seizoenen.”

Over het Marveld-toernooi zegt hij het volgende: ”Als iets heel goed is, hoef je ook niets te veranderen. Intern misschien, maar voor buitenstaanders is dit heel perfect geregeld. En wat het leuke is: op een ‘normale manier’ is overal aan gedacht.”

Hij is altijd actief geweest in de voetballerij: eerst in Vriezenveen bij DETO, daarna bij Heracles, vervolgens STEVO, de toenmalige hoofdklasser uit Geesteren(O) en tenslotte  terug naar DETO. Daarna kwam het trainerschap in beeld: via Excelsior ’31 en HSC’21 kwam hij bij FC Twente terecht.

“Zo’n toernooi als dit is erg belangrijk voor de jongens en voor de club, andere speelstijlen en andere culturen. Dit team is een beetje murw, want ze spelen nu al het derde toernooi in drie weken tijd.

Het gaat er bij mij vooral om wat voor een wedstrijd speel je en de uitslag is minder belangrijk. Het gaat dus om de wedstrijdanalyse en de achterliggende vraag is natuurlijk altijd: hoe belangrijk vinden deze clubs het voetbal onder 15? In Engeland stromen de spelers vanaf 16 jaar van over de hele wereld binnen en is het maar afwachten wat er van de anderen overblijft! In hoeverre is het opleiden van de jeugd dan nog interessant voor deze clubs? In Nederland is AZ met afstand  de beste jeugdopleiding en dat ligt aan hun visie en filosofie. Ze weten wat ze willen en ze blijven consolideren. Daarom: Opleiding is lange adem en als je dit niet hebt…….”


Wederom een fantastische bezetting 31e editie Internationaal Marveldtoernooi 2020

Op zaterdag 25 januari is door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi, het deelnemersveld bekend gemaakt voor de 31e editie, dat dit jaar gehouden wordt in het weekend van 5, 6 en 7 juni.

Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.