Actueel Archief

Michel Jansen

28-05-2016

“Opleiding is lange adem en als je dat niet hebt…”

Michel Jansen is nu nog hoofdtrainer van Jong FC Twente, maar met ingang van 1 juli is hij weer hoofd van de jeugdopleiding van deze beproefde profclub. Hij komt  al bijna 10 jaar naar Groenlo voor de Tukkers. Daarvoor kwam hij jarenlang als pure liefhebber. Hij zegt daarover: “Dan weet je dat je in de Achterhoek altijd goed zit, mooie toernooien, die ook weer konden dienen als oriëntatie voor de komende seizoenen.”

Over het Marveld-toernooi zegt hij het volgende: ”Als iets heel goed is, hoef je ook niets te veranderen. Intern misschien, maar voor buitenstaanders is dit heel perfect geregeld. En wat het leuke is: op een ‘normale manier’ is overal aan gedacht.”

Hij is altijd actief geweest in de voetballerij: eerst in Vriezenveen bij DETO, daarna bij Heracles, vervolgens STEVO, de toenmalige hoofdklasser uit Geesteren(O) en tenslotte  terug naar DETO. Daarna kwam het trainerschap in beeld: via Excelsior ’31 en HSC’21 kwam hij bij FC Twente terecht.

“Zo’n toernooi als dit is erg belangrijk voor de jongens en voor de club, andere speelstijlen en andere culturen. Dit team is een beetje murw, want ze spelen nu al het derde toernooi in drie weken tijd.

Het gaat er bij mij vooral om wat voor een wedstrijd speel je en de uitslag is minder belangrijk. Het gaat dus om de wedstrijdanalyse en de achterliggende vraag is natuurlijk altijd: hoe belangrijk vinden deze clubs het voetbal onder 15? In Engeland stromen de spelers vanaf 16 jaar van over de hele wereld binnen en is het maar afwachten wat er van de anderen overblijft! In hoeverre is het opleiden van de jeugd dan nog interessant voor deze clubs? In Nederland is AZ met afstand  de beste jeugdopleiding en dat ligt aan hun visie en filosofie. Ze weten wat ze willen en ze blijven consolideren. Daarom: Opleiding is lange adem en als je dit niet hebt…….”


Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.