Actueel Archief

André van der Leij; kent u hem nog?

28-05-2016

“Dit toernooi is echt top; wat een gastvrijheid hier!”

Aldus André van der Leij, inmiddels al weer 66 jaar oud en nog steeds gezegend met een bos krullen die inmiddels wel wat grijs is.

Van der Leij, getogen in Bredevoort, was als profvoetballer 8 jaar actief  bij de Go Ahead Eagles (Eredivisie) en later nog 2 seizoenen bij  de Superboeren in Doetinchem. Hij en Guus Hiddink waren er begin jaren ‘70 bij toen De Graafschap voor de eerste keer naar het hoogste niveau promoveerde. Echt bekend werd hij met de mini voetbalshow, wekelijks op TV en gepresenteerd door NCRV boegbeeld Dick Passchier.

Van der Leij begon een sportzaak aan de Patronaatstraat in Lichtenvoorde en bouwde zijn carrière af bij Longa’30. Als middenvelder bracht hij Longa van de 4e klasse naar de 1e klasse. “Ik herinner me de streekderby’s tegen SV Grol nog als de dag van gisteren. Hoe de mensen er mee bezig waren; dat was geweldig!”

André woont sinds twee jaar in Ulft na een avontuur in Ghana. “Ik ben daar twee jaar hoofdscout geweest bij de Red Bull Academy. Deze voetbalschool leidt talenten op voor Red Bull Salzburg, Red Bull Leipzig en Red Bull New York.  De Red Bull Academy is de grote concurrent van Right to Dream, het team dat vorig jaar het Marveldtoernooi won. Ik heb de laatste tijd wat meer afstand van het voetbal genomen maar als liefhebber hoop ik nog jaren naar Groenlo te komen!”


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.