Actueel Archief

André van der Leij; kent u hem nog?

28-05-2016

“Dit toernooi is echt top; wat een gastvrijheid hier!”

Aldus André van der Leij, inmiddels al weer 66 jaar oud en nog steeds gezegend met een bos krullen die inmiddels wel wat grijs is.

Van der Leij, getogen in Bredevoort, was als profvoetballer 8 jaar actief  bij de Go Ahead Eagles (Eredivisie) en later nog 2 seizoenen bij  de Superboeren in Doetinchem. Hij en Guus Hiddink waren er begin jaren ‘70 bij toen De Graafschap voor de eerste keer naar het hoogste niveau promoveerde. Echt bekend werd hij met de mini voetbalshow, wekelijks op TV en gepresenteerd door NCRV boegbeeld Dick Passchier.

Van der Leij begon een sportzaak aan de Patronaatstraat in Lichtenvoorde en bouwde zijn carrière af bij Longa’30. Als middenvelder bracht hij Longa van de 4e klasse naar de 1e klasse. “Ik herinner me de streekderby’s tegen SV Grol nog als de dag van gisteren. Hoe de mensen er mee bezig waren; dat was geweldig!”

André woont sinds twee jaar in Ulft na een avontuur in Ghana. “Ik ben daar twee jaar hoofdscout geweest bij de Red Bull Academy. Deze voetbalschool leidt talenten op voor Red Bull Salzburg, Red Bull Leipzig en Red Bull New York.  De Red Bull Academy is de grote concurrent van Right to Dream, het team dat vorig jaar het Marveldtoernooi won. Ik heb de laatste tijd wat meer afstand van het voetbal genomen maar als liefhebber hoop ik nog jaren naar Groenlo te komen!”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.