Actueel Archief

Luca van der Gaag

28-05-2016

‘Mijn droom is Barcelona’

Tussen al het voetbalgeweld door is er ook tijd voor persoonlijke verhalen of opvallende verschijningen. Zo ook de Nederlandse Luca van der Gaag, speler van Benfica O15. Als zoon van oud-voetballer Mitchell van der Gaag een opvallende blonde verschijning in de Portugese selectie. Maar hoe kom je nou als Nederlander in Portugal?

‘Toen ik net geboren was vertrokken mijn ouders naar Madeira, een eiland bij Portugal. Een aantal jaren later verhuisden we naar Lissabon. Toen begon het balletje te rollen; mijn broer Jordan speelde al bij Benfica en even later mocht ik ook op stage komen. Toen de vraag of ik in het shirt van Benfica wilde spelen gesteld werd zei ik gelijk ja!’.

‘Ik speel nu twee jaar bij Benfica en had voor het beginnen van het toernooi super veel zin in dit weekend. Mijn vader, moeder en oma komen zeker kijken. Ik denk dat wij als team sterk zijn maar het is mooi om te kijken hoe ver wij zijn vergeleken met de rest’.

Functies als tolk of als Nederland kenner heeft Luca niet, alles draait dit weekend om voetbal. ‘Mijn droom is Barcelona’. Met Thiago Silva als voorbeeld timmert Luca hard aan de weg. Of hij nu al beter dan zijn vader is? ‘Nee, dat niet’, vertelde Luca.


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.