Actueel Archief

Luca van der Gaag

28-05-2016

‘Mijn droom is Barcelona’

Tussen al het voetbalgeweld door is er ook tijd voor persoonlijke verhalen of opvallende verschijningen. Zo ook de Nederlandse Luca van der Gaag, speler van Benfica O15. Als zoon van oud-voetballer Mitchell van der Gaag een opvallende blonde verschijning in de Portugese selectie. Maar hoe kom je nou als Nederlander in Portugal?

‘Toen ik net geboren was vertrokken mijn ouders naar Madeira, een eiland bij Portugal. Een aantal jaren later verhuisden we naar Lissabon. Toen begon het balletje te rollen; mijn broer Jordan speelde al bij Benfica en even later mocht ik ook op stage komen. Toen de vraag of ik in het shirt van Benfica wilde spelen gesteld werd zei ik gelijk ja!’.

‘Ik speel nu twee jaar bij Benfica en had voor het beginnen van het toernooi super veel zin in dit weekend. Mijn vader, moeder en oma komen zeker kijken. Ik denk dat wij als team sterk zijn maar het is mooi om te kijken hoe ver wij zijn vergeleken met de rest’.

Functies als tolk of als Nederland kenner heeft Luca niet, alles draait dit weekend om voetbal. ‘Mijn droom is Barcelona’. Met Thiago Silva als voorbeeld timmert Luca hard aan de weg. Of hij nu al beter dan zijn vader is? ‘Nee, dat niet’, vertelde Luca.