Actueel Archief

Van sporthal tot 5 sterren-restaurant

27-05-2016

Ieder jaar is het weer indrukwekkend hoe betoverend de sporthal er uit ziet nadat deze is ingericht tot ontvangstruimte voor alle gasten gedurende het toernooi, en tevens dienst doet als ontbijtzaal/lunchroom annex restaurant voor de voetbalteams en alle vrijwilligers die het toernooi draaiende houden.

De hal waar diverse sportverenigingen en scholen hun domicilie hebben doet woensdagavond voorafgaande aan het toernooi in niets meer denken aan een sporthal. Tot in de puntjes ziet de hal er uit, mede door de medewerking van Kaak Event Rent uit Groenlo, één van onze trouwe sponsoren, en de handen van vele vrijwilligers uit alle geledingen en leeftijdsklassen binnen sv Grol. Hier komt geen Hans Klok aan te pas.
 
Eerste proeve van bekwaamheid is de sponsoravond op donderdagavond. Een evenement op zich dat zich in een grote populariteit mag verheugen. Honderden sponsoren komen er bij elkaar, op uitnodiging van sv Grol, en om te vieren dat ze sponsor van sv Grol zijn, een vereniging waar ze als ondernemer graag bij willen horen. De sponsoravond is sv Grol ten voeten uit; gastvrij, gemoedelijk, humor, kwaliteit. 
 
‘Het 5-sterren restaurant,’ met ‘5-sterren maaltijden’ van ‘5-sterren horecabedrijven’ uit Groenlo en omgeving wordt gedurende het toernooi gerund door ‘5 sterren-vrijwilligers’ van sv Grol. Een goed geoliede machine die naast een warme hap een gulle lach toevoegen aan elke maaltijd of kopje koffie. Allen vrijwilligers die bijna niets van het toernooi zelf zien. Alles in dienst van het toernooi. Het mag niemand aan maar iets ontbreken. Zondagmiddag voordat de finale gespeeld wordt is de sporthaal al weer ontruimd en doet het in niets meer denken aan het ’5-sterrenrestaurant’ van de dagen ervoor.  
 
Leuk is dat de voetballers de ambiance zelf ook zo beleven zoals we hopen dat ze het zullen beleven. Enkele jaren geleden mocht een redacteur van het programmaboek Klas Jan Huntelaar (Schalke 04, Nederlands Elftal)  interviewen voor het boekwerk.  Op de vraag wat ‘The Hunter’ zich nog kon herinneren van het toernooi , waar hij in 1996 aan deelnam met De Graafschap, was dit het eerste wat hij zei: “Dat was dat toernooi waar we in de sporthal aten, op badslippers dan naar toe liepen vanaf de camping. Dat was erg leuk met alle teams tegelijk eten in een leuke sfeer. Ik bewaar er goede herinneringen aan.”
 
Op de foto’s de vrijwilligers druk in de weer. Op de onderste foto inspectie van Dies Wildenborg (2). Zijn reactie zegt voldoende….”Jeeeeej, hoera.” Een groter compliment kunnen de vrijwilligers niet krijgen!