Actueel Archief

Right to Dream beklimt kerktoren Calixtusbasiliek

25-05-2016

Godsdienst en godsdienstlessen maken onderdeel van de opleiding uit. Ghanese gezangen zingend betreden ze de trap, richting de ruim 74 meter hoge torenspits. In 3 etappes wel te verstaan.

Spelers en begeleiders van Right to Dream dat maandag al op Marveld Recreatie in Groenlo neerstreek. Op elke tussenverdieping vertelt vrijwilliger Gerrit Westerhof enthousiast vol trots over de kerktoren van de Calixtus Basiliek, maar eerst vertelt hij over zijn kleinzoon. “Mijn zoon Oscar heeft een kindje geadopteerd dat van oorsprong uit Ghana komt,” vertelt hij glimmend van trots aan het Ghanese gezelschap en laat hij een foto van het vrolijk lachende mannetje vanaf zijn mobiel zien. Een applaus valt hem ten deel. De Ghanese jongens zijn een en al oor voor hetgeen Westerhof vertelt, merendeels vertaald door talenwonder Marco Frank, voorzitter van het toernooibestuur.
 

 

Impressive

Westerhof vertelt op elke plek over het hetgeen te aanschouwen is en over de werkzaamheden die er het afgelopen anderhalf jaar verricht zijn door de 34 vrijwilligers van de kerk. Het ziet er indrukwekkend uit, zo vinden ook de jongens van het team en Frazer Robertson, de Schotse Headcoach van het Ghanese voetbalteam. “Impressive,” laat hij zich meerdere keren ontvallen. Met name het geheel gerestaureerde uurwerk en de loopbrug over de gewelven maken indruk. “Nu kunnen de mensen overal kijken. Het was een immense klus, ook het schoonmaken van de bovenkant van gewelven. Dat is vele tientallen jaren niet gebeurd.” De jongens horen het aan maar hen gaat het er vooral om om vanaf grote hoogte over Groenlo en omgeving heen te kijken. Eenmaal aangekomen op 40 meter hoogte worden verrekijkers tevoorschijn gehaald en worden naar hartenlust selfies geschoten.  Ze hebben ooit een keer eerder een kerktoren beklommen in Portugal, maar de Calixtusbasiliek maakt veel indruk. 
 
 

Bijbel onder het kussen

Zodra het gezelschap weer op de begane grond is aanbeland, opent Westerhof de kerkdeuren en lopen de jongens de kerk in. Ze zijn onder de indruk en het duurt niet lang of de eerste jongens knielen neer om in gebed te gaan. “Ghana is onderverdeeld in ongeveer 70 procent Christen, 30 procent Moslim. In ons team is het ongeveer 50/50,” vertelt Robertson. “Godsdienst en godsdienstlessen maken onderdeel van de opleiding uit. Voorafgaand aan elke maaltijd gaan ze in gebed om te danken. Daarnaast volgen ze godsdienstlessen en gaan ze zondags naar de kerk. Ook hebben diverse jongens een bijbel bij zich die onder hun kussen ligt.” 
Nadat Gerrit Westerhof de begeleiding een leiplaat met daarop een beeltenis van de Calixtusbasiliek overhandigt worden nog enkele Engelstalige bedankjes in het gastenboek geschreven en wordt aanstalten gemaakt om zich naar Restaurant Wissink te verplaatsen voor de avondmaaltijd.   
 
Meer info over de mogelijkheid tot het beklimmen van de Basiliektoren: www.calixtus.nl     
 

Wederom een fantastische bezetting 31e editie Internationaal Marveldtoernooi 2020

Op zaterdag 25 januari is door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi, het deelnemersveld bekend gemaakt voor de 31e editie, dat dit jaar gehouden wordt in het weekend van 5, 6 en 7 juni.

Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.