Actueel Archief

Topbezetting 27e editie Internationaal Marveldtoernooi 2016

19-03-2016

Maar liefst 5 nieuwe deelnemers ten opzichte van 2015, zes verschillende nationaliteiten en clubs uit 2 verschillende werelddelen.

Onder grote publieke belangstelling is door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi op 19 maart jl. het deelnemersveld bekend gemaakt voor de 27e editie in 2016, dat dit jaar gehouden wordt in het weekend van 27, 28 en 29 mei. 
 
De doelstelling van het bestuur was ook dit jaar om het erg hoge niveau van de voorgaande edities te evenaren en dit is gelukt en hoe!
 
Maar liefst 5 nieuwe deelnemers ten opzicht van 2015, zes verschillende nationaliteiten en clubs uit 2 verschillende werelddelen. Twee van de drie rijkste club uit de wereld zijn vertegenwoordigd. Twee clubs die nog actief zijn in de Champions League of Europa League en vier van de tien beste en succesvolste jeugdopleidingen van Europa zijn vertegenwoordigd. 
 
De formule is gehandhaafd: 5 Nederlandse en 7 buitenlandse ploegen. Tevens is de opzet van het toernooi ongewijzigd: twee poulewedstrijden op de vrijdagavond, drie op de zaterdag en op zondag de plaatsings- en finalewedstrijden.
 
 
 
Nieuwe deelnemers in Groenlo zijn:  
 • SL Benfica uit Portugal
 • KRC Genk uit België
 
Daarnaast zijn de volgende teams terug van weggeweest:
 • Real Madrid uit Spanje
 • RSC Anderlecht uit België
 • Chelsea FC uit Engeland
 
De Nederlandse deelname bestaat uit:
 • S.V. Grol  27e keer, hoogste klassering 8e plaats in 1992
 • Ajax  20e keer, winnaar toernooi in 1998, 2003 en 2004
 • PSV  19e keer, winnaar 2001, 2007 en 2014
 • F.C. Twente  19e keer, hoogste klassering 4e plaats in 2008
 • Feyenoord 22e keer, winnaar 1993, 1995 en 1997
 
De buitenlandse deelname bestaat uit:
 • Right to Dream Ghana 2e keer, winnaar toernooi 2015
 • Manchester United 14e keer, hoogste klassering 2e plaats in 2012
 • Chelsea FC 3e keer, hoogste klassering 5e plaats in 2007
 • SL Benfica 1e keer
 • RSC Anderlecht 5e keer, hoogste klassering 5e plaats in 2010
 • KRC Genk 1e keer
 • Real Madrid 10e keer, winnaar in 2011
 
De loting voor de poule-indeling werd verricht door Michelle Arink & Daniëlle Stokkkers, vertegenwoordigers van Kanjers voor Kanjers en Max de Vries  van de s.v. Grol.  Het bestuur van Stichting Internationaal Marveldtoernooi heeft, net als voorgaande jaren, gekozen voor een regionaal en een landelijk goed doel. Kanjers voor Kanjers is dit jaar het regionale goede doel tijdens het 27e Internationale Marveldtoernooi. Dit naast KiKa dat reeds jarenlang het vaste, landelijke goede is. Max de Vries is de trainer / coach van s.v. Grol C1 die deelnemen aan het toernooi.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een deelnemersveld van absoluut topniveau, met veel verschillende culturen en speelstijlen. Dit is waar de topploegen voor naar Groenlo komen. Dit is ook wat het bestuur voor ogen had en men is  dan ook enorm trots dat het wederom gelukt is om deze topploegen naar Groenlo te halen. 
 
Wie wordt de opvolger van Right to Dream, winnaar in 2015? Dat komt u te weten in het weekend van 27, 28 en 29 mei 2016!

Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.