Actueel Archief

Right to Dream Ghana wint 26e Marveldtoernooi

31-05-2015

Nadat ze beiden eerste waren geworden in hun respectievelijke poule troffen de twee debutanten Right to Dream uit Ghana en het Engelse Arsenal elkaar in de finale van het 26e Marveldtoernooi voor C-junioren. In de slotwedstrijd bleek de Ghanese ploeg te sterk en met een uitslag van maar liefst 4-0 bleek het kampioenschap geen droom meer maar echte realiteit.

Ondanks enkele regenbuien wisten vele bezoekers het sportpark van de SV Grol te vinden. Langs de velden was het overal gezellig en op het (kunst-)gras zelf werden sportieve wedstrijden gespeeld met attractief en fris voetbal. Direct op de vrijdagavond was vooral de wedstrijd tussen Right to Dream en het Braziliaanse Atlético Paranaense van topniveau. De Club uit Brazilië behaalde op zondagmiddag uiteindelijk de derde plek. Daarnaast won Atlético Paranaense ook nog de Fairplaycup. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de club die zich het meest sportief gedraagt. Zowel op de velden als daarbuiten, tijdens de maaltijden en in de huisjes.

Het Marveldtoernooi heeft zich verbonden met het goede doel Kika. Tijdens de toernooidagen is op diverse manieren geld ingezameld voor dit fonds tegen kinderkanker. Aan het einde van de zondag mocht hoofdsponsor van de Grol, de heer Pfeiffer, samen met zijn kinderen een cheque met een bedrag van maar liefst € 1498,26 uitreiken aan vertegenwoordigster van KiKa, Dirrie Bottinga.

Ieder jaar kent de organisatie een aantal prijzen toe aan bijzonder opvallende spelers.
Juan Familio Castillo, de nummer 8 van Ajax is uitgeroepen tot de beste speler van het 26e Marveldtoernooi. Hij blijft sterk onder druk, heeft een snelle bewegingstechniek, goede versnellingen en scorend vermogen. Bovendien maakt hij juiste keuzes en is hij een echte teamspeler.
Keeper van het Marveldtoernooi 2015 is geworden: Stephen Sarkodie van Right to Dream Ghana. Volgens het juryrapport is Stephen atletisch en sterk in de lucht. Hij kan goed coachen en is een penalty killer. Hij hield er twee tegen in de kruisfinale. Verder laat hij snelle voortzettingen en fraaie reddingen zien.
Topscorer is Temenuzhkov Mihaylov van FC Barcelona geworden met 4 doelpunten.

      

Asad Omar werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de SV Grol. Als aanjager van het team was hij naast zijn technische vaardigheden aan de bal niet te beroerd om de nodige meters te maken voor het team. Hij is een echte winnaar!


Jorden Veld mocht de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. Jorden is een speler die van ver komt en dit jaar voor het eerst in een selectie-elftal zit. Na een langdurige blessure heeft hij dit toernooi toch op een hoog niveau gespeeld en is hij belangrijk geweest voor het team.

In de onderste regionen van het toernooi was het eigen Grol de grote verrassing door F.C. Twente met penalty’s te verslaan. Is deelname aan het Marveld Toernooi sowieso al een fantastische ervaring voor dit thuis team; met deze uitslag waren de spelers en begeleiding extra blij en klonk er na afloop in de kleedkamer een terecht applaus alsof ze kampioen waren geworden.

Volledige eindstand:

1: Right to Dream
2: Arsenal
3: Atlético Paranaense
4: Ajax
5: Paris Saint-Germain
6: Feyenoord
7: FC Barcelona
8: Dynamo Moscow
9: PSV
10: Manchester United
11: s.v. Grol
12: F.C. Twente