Actueel Archief

Tien vragen aan Trevor Pumstead

31-05-2015

Trevor Pumsteamd is trainer/leider bij het team van Arsenal. Wat vindt hij van het Internationaal Marveldtoernooi?

Naam: Trevor Pumstead

Club: Arsenal

1. Hoe vaak ben je op het Marveldtoernooi geweest?

     “Het is mijn eerste keer hier op het Marveldtoernooi”.

 

2. Wat is jouw functie?

     “Sinds eind vorig jaar ben ik coach (onder 15) bij Arsenal”.

 

3. Met welke intentie is jullie team naar Groenlo afgereisd?

     “Wij willen onszelf testen. We spelen hier tegen de beste teams met de beste spelers. Het is goed voor de ontwikkeling van onze jongens om ze te stimuleren om nóg beter te worden. Wij vinden het van belang dat ze opgroeien tot zelfstandige en goede voetballers. Natuurlijk willen wij het liefst zoveel mogelijk wedstrijden winnen”.

 

4. Wat vind je van het Marveldtoernooi?

     “De organisatie is perfect en we hebben een goede indruk van dit toernooi. Het is geweldig voor ons om tegen grote clubs als Barcelona te mogen voetballen”.

 

5. Wat vind je van de arbitrage op dit toernooi?

     “De arbitrage is zeer goed en indrukwekkend te noemen”.

 

6. Spelen jullie meer toernooien in het buitenland?

     “We hebben recentelijk meegedaan aan een toernooi in Zwitserland en over twee weken gaan we naar een toernooi in Rusland. Doorgaans spelen we vaak op toernooien, zowel in het binnen- als in het buitenland”.

 

7. Hoe ziet thuis het trainingsschema van de jongens eruit?

     “Wekelijks vinden er vier trainingssessies en een wedstrijd plaats. Daarnaast gaan de jongens naar verschillende scholen”.

 

8. Wat vinden de jongens ervan om zo lang van huis te zijn?

     “De jongens raken eraan gewend om langere tijd van huis te zijn. Telefoons zijn niet toegestaan, maar we zorgen er wel voor dat ze telefonisch contact hebben met het thuisfront. Veel ouders zijn hier nu ook aanwezig”.

 

9. Hoe  is de sfeer in de groep?

     “Er heerst een ontspannen sfeer in de groep en er is ruimte voor geintjes tussendoor. Onze trainer Lee doet dan bijvoorbeeld magische trucjes. De ervaring die de jongens buiten het veld opdoen met betrekking tot manieren, gedrag en andere taal, is minstens zo belangrijk als de ervaring in het veld”.

 

10. Bevalt de huisvesting in de bungalow op Marveld?

     “De bungalows zijn prima. Voor de jongens is het allemaal een fantastische ervaring. Sommigen wisten niet eens hoe je een bed moest opmaken. Ook dat hoort erbij”.