Actueel Archief

Assistent scheidsrechters pakken tips goed op

31-05-2015

Wilco Lobbert is sinds 3 jaar betrokken bij het Marveldtoernooi. Hij begeleidt de assistent scheidsrechters en vierde officials. Zelf was hij jarenlang grensrechter op nationaal en internationaal niveau.

De 47 jarige Lobbert afkomstig uit Deventer, die met zijn hele gezin dit weekend in Groenlo verblijft, is erg enthousiast over het Marveld toernooi: “Ik kom hier terecht in een familie!”

Lobbert ziet door de jaren heen dat het vak van assistent scheidsrechter steeds professioneler wordt: “De grensrechter is onderdeel van een arbitraal team. Door de communicatiesets en piepvlaggen leiden we samen een wedstrijd.” Ook in Groenlo staan de grensrechters in verbinding met de scheidsrechters. De scheidsrechters kunnen middels een trilsignaal op de arm getipt worden door de grensrechters. Lobbert geniet ervan dat de grensrechters, allemaal vrijwilligers van de sv Grol, zijn adviezen keurig opvolgen. Wilco: “Op het Marveldtoernooi gaan gezelligheid en presteren hand in hand. De kunst is om je goed te concentreren tijdens de wedstrijd. Focussen op de voorlaatste verdediger. Wanneer vertrekt de bal? Het is vaak moelijker om niet te vlaggen dan wel.”