Actueel Archief

Assistent scheidsrechters pakken tips goed op

31-05-2015

Wilco Lobbert is sinds 3 jaar betrokken bij het Marveldtoernooi. Hij begeleidt de assistent scheidsrechters en vierde officials. Zelf was hij jarenlang grensrechter op nationaal en internationaal niveau.

De 47 jarige Lobbert afkomstig uit Deventer, die met zijn hele gezin dit weekend in Groenlo verblijft, is erg enthousiast over het Marveld toernooi: “Ik kom hier terecht in een familie!”

Lobbert ziet door de jaren heen dat het vak van assistent scheidsrechter steeds professioneler wordt: “De grensrechter is onderdeel van een arbitraal team. Door de communicatiesets en piepvlaggen leiden we samen een wedstrijd.” Ook in Groenlo staan de grensrechters in verbinding met de scheidsrechters. De scheidsrechters kunnen middels een trilsignaal op de arm getipt worden door de grensrechters. Lobbert geniet ervan dat de grensrechters, allemaal vrijwilligers van de sv Grol, zijn adviezen keurig opvolgen. Wilco: “Op het Marveldtoernooi gaan gezelligheid en presteren hand in hand. De kunst is om je goed te concentreren tijdens de wedstrijd. Focussen op de voorlaatste verdediger. Wanneer vertrekt de bal? Het is vaak moelijker om niet te vlaggen dan wel.”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.