Actueel Archief

30-05-2015

’A Right to Dream: iedereen heeft het recht te dromen’

Tom Vernon, geboren en getogen in Londen, ging op 19-jarige leeftijd naar Ghana en richtte daar een voetbalschool op. Zijn football academy met de naam “Right to dream” heeft in de loop van de tijd een flinke reputatie opgebouwd. Hij zegt hier zelf over: ik was jong en naïef toen ik deze social entreprise in Westafrika begon en ik moet je eerlijk zeggen: als ik alles van te voren had geweten.. Er is de afgelopen jaren veel werk verzet maar we hebben ook moeilijke periodes gehad.”

Momenteel gaat het erg goed en zijn er 95 jongens en 16 meiden in opleiding bij Right to Dream. Met name de opleiding voor de meiden is uniek. Vijfentwintig  jongens die hun opleiding hebben genoten bij de Ghanese voetbalschool van Vernon hebben inmiddels een contract bij een Europese voetbalclub gekregen; dertig spelers een zogenaamde “scholarship” in de USA.

Tom Vernon: “het Ghanese nationale elftal speelde een fantastisch WK in 2006 en toen kwam alles in een stroomversnelling. We hebben op dit moment ook weer goede voetballers in opleiding. Nadrukkelijk de focus leggen op de studie naast het voetbal onderscheidt ons denk ik wel van andere voetbalopleidingen. We krijgen van de ouders van de spelers ook erg veel vertrouwen en dat helpt ook.”

Dat de Ghanezen een talentvolle lichting hebben blijkt vandaag ook weer: ze hebben zich voor de halve finales van zondag weten te kwalificeren door Manchester United C1 met 2-0 weg te zetten. 


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.