Actueel Archief

30-05-2015

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Voor de voetballers is het Marveldtoernooi meer dan een voetbaltoernooi alleen. Het is een levenservaring, zoals ook bondscoach Guus Hidink in het Programmaboek van het Marveldtoernooi vertelt. Niet alleen winnen en verliezen met elkaar, ook samen eten, met elkaar in de luxe huisjes op Marveldrecreatie verblijven. Zo ook voor de spelers van sv Grol. Waren zij het die altijd na afloop van een wedstrijddag gewoon weer op hun fiets huiswaarts keerden, sinds enkele jaren verblijft ook de jeugd van sv Grol in de huisjes. Ook voor hen is het Marveldtoernooi een weekendje uit.

 

Vrijdagmiddag trokken de jongens na gesleep met tassen en koffers de huisjes in. Met zijn vieren in een huisje. Dolle pret, maar direct ook al een discussie over welke twee de ene slaapkamer mogen en welk koppel de andere. Wat ruimte, comfort en bedden betreft geen enkel verschil, maar slechts één kamer heeft een spiegel en ja, jongens van 15 jaar, ook ijdel natuurlijk, zoals hun leeftijdsgenoten bij de iets grotere clubs. Mees van Schaijk en Martiz Bennink zijn de geluksvogels. Siebe Lantink en Ties klein Gunnewiek nemen genoegen met de kamer zonder spiegel. De koelkast wordt gevuld met lekkernijen.


Van Bommels eerste keer

Het Internationale Marveldtoernooi heeft veel grootheden op de velden gezien, maar ook naast de velden zijn er een aantal bekendheden te spotten. Zo kunt u denken aan Danny Blind, Guus Hiddink en nog vele anderen.

“Mijn ambitie is om wedstrijden te leiden op het hoogste niveau van de dames”

Lizzy van der Helm is de eerste vrouwelijke scheidsrechter op het Marveldtoernooi. De spraakwaterval uit Zoetermeer voelt zich hier als in een vis in het water.

Manchester City op alle fronten tevreden!

Craig Mudd, de trainer van Manchester City Under 14, is zeer tevreden over zijn eerste Marveld toernooi ervaringen.

“We zoeken de beste speler van het toernooi!”

Een uitgebreide commissie van 8 leden zoekt uiteindelijk met elkaar de beste speler en keeper van het toernooi. Een wijze commissie moet dat zijn want het is een omvangrijk karwei!

“Meteen doen!!”

We maken een babbeltje met Lianne Lindner. Lianne Lindner zegt u? Is dat niet? Ja, ja ze is het inderdaad! Als 5-jarige meldde zij zich al aan bij sv Grol, samen met haar tweelingzus Simone. Er waren toen nog geen meisjesteams dus moesten ze samen spelen met jongens om later met onder andere Carry Walterbos, Nancy Reinders en Ans Theissen het dameselftal te vormen. Zij speelde van 1986 tot 2007 bij ‘de Grol’.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.