Actueel Archief

Opening Marveldtoernooi

29-05-2015

‘Jullie zijn de opvolgers van de sterren van nu’ ‘Tussen jullie zitten toekomstige sterren als Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie die hier ook gespeeld hebben.

We zijn er bijzonder trots op en blij mee dat jullie hier zijn en hopen dat jullie een prachtig toernooi beleven. We hopen dat jullie een onvergetelijk weekend zullen hebben en ons toernooi als een hoogtepunt ervaren in jullie voetbalopleiding.’ Zo opende toernooivoorzitter Marco Frank de officiële opening van de 26e editie van het Internationale Marveldtoernooi in de tot restaurant/ontvangstruimte omgetoverde sporthal vrijdagmiddag ten overstaan van alle teams met hun begeleiders.

 

Aansluitend was het Annette Bronsvoort, burgemeester van de gemeente Oost Gelre die zich een bijzonder trotse eerste burger voelde, met zulke grote namen in Groenlo. ‘Fantastisch dat de beste jeugdspelers van de wereld hier naar Groenlo komen. Spelers die je waarschijnlijk over een aantal jaren alleen nog maar van grote afstand kunt aanschouwen vanaf hoge tribunes. Dat zegt iets over de aantrekkingskracht van dit toernooi. Jullie hebben allen iets gemeen met elkaar; ambitie, talent en een teamspeler. Jullie zijn de opvolgers van de sterren van nu. Zondagmiddag kwart voor vijf weten we wie er gewonnen heeft.’ Als boodschap gaf ze de spelers nog wel iets mee als een waardig VVV-functionaris; ‘Tell about Groenlo and Grol, everywhere you go.’