Actueel Archief

Sponsoravond, kikken he, da meen ie neet

29-05-2015

GROENLO – Bij de sponsoravond van het Marveld Toernooi en de SV Grol 2015 draaide het bij beide hoofdgasten om het omzetten van hun liefde voor hun sport in harde valuta. En daarbij bleek duidelijk dat de hoogte van de bedragen in die valuta niet inherent zijn

GROENLO – Bij de sponsoravond van het Marveld Toernooi en de SV Grol 2015 draaide het bij beide hoofdgasten om het omzetten van hun liefde voor hun sport in harde valuta. En daarbij bleek duidelijk dat de hoogte van de bedragen in die valuta niet inherent zijn aan de waardering van het aanwezige publiek. Gooide Haagse behangkoning John van Zweden miljoenen de zaal in met de kreet “Kikken hè”, dan kreeg simpele LTS-er (en schaatser) Erik Hulzebosch de handen zo mogelijk nog harder op elkaar met de uitspraak “15 Doezend Gulden, Da meen ie neet.”

De sponsoravond voorafgaand aan het 26e Marveld Toernooi voor C-junioren werd geopend door de kersverse Marveld Toernooi voorzitter Marco Frank die de voorzittershamer na 25 jaar heeft overgenomen van Ben Bomers. SV Grol voorzitter Hans Scheinck maakte duidelijk dat een vereniging met 1400 leden niet kan bestaan zonder sponsoren. Een belangrijke groep sponsoren binnen de SV Grol heeft zich gegroepeerd onder de naam BCG (Business Club Grol) De BCG heeft er een traditie van gemaakt om tijdens de sponsoravond enkele bedragen te doneren aan belangrijke projecten. Hans Scheinck maakte zich nog even zorgen of dat dit jaar nog wel door kon gaan nu de kas danig was uitgedund door Longa Sponsoren die zich te goed hadden gedaan aan het buffet tijdens de festiviteit voorafgaand aan de topper Grol-Longa. “Dat was echt een staaltje ‘Geld weg – punten weg’”, riep de voorzitter voordat hij monter vervolgde: “Maar het gaat vast erg hard regenen tijdens het bloemencorso dit najaar.”

Even later kwam Mathijs Roorda, voorzitter van de BCG op het podium om de aanwezigen gerust te stellen. Ook dit jaar bleken de maar liefst 136 donateurs van de BCG in staat om enkele projecten van een dankbare geldinjectie te voorzien. € 1500,- werd gedoneerd aan de Jeugd Techniektraining van de Grol, € 2000,- was de eenmalige gift aan de Sponsorcommissie, € 1500,- was beschikbaar voor een Video Analyse Systeem voor oefenstof en wedstrijden en tot slot kreeg de Onderhoudsgroep van de SV Grol € 1500,- voor een transportmiddel voor de woensdagmiddaggroep.

Aangezien de sponsoravond geen pauzes kende werd het podium weer snel ingenomen door John Van Zweden die geanimeerd vertelde over hoe het cadeau voor zijn 16e verjaardag (een voetbalreis naar een wedstrijd in het Engelse Voetbal) en een pen-pal project op school ontaarde in de aanschaf van een heuse Engelse Club. “Tja, ik moest mijn hypotheek er stiekem voor verhogen, (toen kon dat nog), maar voor zo’n 75 duizend Eurie werd ik zomaar een van de zes eigenaren van de club Swansea City. Van Zweden vertelde smeuïge verhalen over het bescheiden Swansea City dat met een beperkt budget, slimme inkopen en gewoon gezond verstand de Premier League wist te bereiken, menige Cup te behalen en Europees Voetbal te spelen.

Na optredens van Salsa Conquista uit Doetinchem was het de taak aan Erik Hulzebosch om het opgewarmde publiek zo mogelijk nog meer los te maken. Dit lukte de oud marathonschaatser zonder enige problemen door met de nodige zelfspot te verhalen over hoe hij zijn sportcarrière wist te verzilveren in echte guldens. Deed hij zelf nogal bagatelliserend over zijn kunde: “Joa dee bedragen liekt neet op de miljoen van John van Zweden” zijn daden toonden wel anders toen hij het onmogelijk voor elkaar kreeg. Niet alleen dirigeerde hij feilloos het publiek in een massale polonaise door de zaal maar hij wist zelfs voorzitter Hans Scheinck te bewegen tot een staaltje lucht-gitaar-spelen dat zijn weergave niet kende.

Al met al een fantastische aftrap voor het 26e Marveld C toernooi. Dit internationale voetbal toernooi voor C-junioren begint vrijdag 29 mei om 17.30 uur en rond zondagmiddag 31 mei, 17:00 uur zal bekend zijn welke van de 12 ploegen zich de winnaar mag noemen van dit prestigieuze internationale toernooi.