Actueel Archief

26e Internationale Marveldtoernooi belooft spektakel

25-05-2015

Nog maar een paar dagen te gaan tot de start van het 26e Internationale Marveldtoernooi op vrijdag 29 mei a.s. Het begin van drie dagen voetbalplezier met prachtige teams en fantastisch jeugdvoetbal.

Teams uit heel Europa en ver daar buiten doen mee aan dit prestigieuze toernooi. Vrijdag 29 mei a.s. om 17.30 uur vindt de aftrap plaats met de openingswedstrijd tussen het team van Right to Dream uit Ghana en het team van PSV (winnaar 2014). 
 
Sponsoravond:
Voorafgaand aan het toernooiweekend vindt er op donderdag 28 mei traditiegetrouw de jaarlijkse sponsoravond plaats. Reeds voor het achtste achtereenvolgende jaar organiseert het bestuur van Stichting Internationaal Marveldtoernooi, in samenwerking met het bestuur van de s.v. Grol, een gezamenlijke sponsoravond. Dit jaar met de gastsprekers Erik Hulzebosch en John van Zweden. Tijdens deze avond worden alle sponsoren welke bij het Internationaal Marveldtoernooi en / of bij de s.v. Grol betrokken zijn, bedankt voor hun bijdrage en wordt hen een gezellige avond aangeboden. 
 
Aankomst teams:
Het eerste team komt in Groenlo aan op dinsdag 26 mei: Atletico Paranaense (Brazilië). Zij hebben tijdens het Pinksterweekend deelgenomen aan een toernooi in Maarssen bij OSM '75. Tevens komt PSV op 26 mei aan. Zij komen de dagen voorafgaand aan het toernooi hun prijs, behaald tijdens het toernooi in 2014, verzilveren en hebben een korte trainingskamp belegd.
 
Op donderdag 28 mei komen de overige buitenlandse teams aan: Arsenal en Manchester United uit Engeland, Dynamo Moscow uit Rusland, Right to Dream uit Ghana, FC Barcelona uit Spanje en Paris Saint-Germain uit Frankrijk. Op vrijdag 29 mei komen de overige, Nederlandse, teams aan. 
 
Oefenwedstrijden:
Op dinsdag 26 mei om 19.00 uur speelt PSV een oefenwedstrijd tegen Longa '30 B1. Op woensdag 27 mei speelt Atletico Paranaense om 18.00 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen PEC Zwolle. Beide wedstrijden worden gespeeld op de velden van s.v. Grol in Groenlo. Iedereen is van harte welkom om zo alvast de sfeer van het toernooi te proeven. 
 
Nevenactiviteiten:
Naast de vele interessante voetbalwedstrijden biedt de organisatie van het Internationaal Marveldtoernooi  tijdens het toernooiweekend, net als voorgaande edities, weer veel nevenactiviteiten aan. Dit met name ter vertier van de vele jeugdige toeschouwers. Terwijl de kinderen genieten van alle leuke activiteiten op het Weevers Kidsplein, kunnen de ouders genieten van de vele jonge voetbaltalenten uit de hele wereld. 
Zoals ieder jaar is de supportersvereniging van zowel Ajax als F.C. Twente aanwezig. Het hele weekend kan gebruik worden gemaakt van de speelkasten van Playstation, de computerhoek, springkussens, Swing him off, de Univé Panna Arena, De Mash Machine, speedsoccer boarding, is er een verloting en komt er het hele weekend een DJ. 
Ook is, net als vorig jaar, Football Maties aanwezig. Zij verzamelen voetbalschoenen en voetbalkleding in voor kinderen in ontwikkelingslanden. Dit zodat ook zij kunnen genieten van het prachtige spelletje dat voetbal heet. 
 
Goede doelen:
Het 26e Internationale Marveldtoernooi steunt dit jaar KiKa (Kinderen Kankervrij) en The Lighthouse Sports Foundation (daar waar beperkingen worden omgebogen in mogelijkheden). Voetballers in de leeftijd tot 15 jaar laten hun mooiste voetbal zien op de velden van s.v. Grol. Zij kunnen lekker onbezorgd voetballen. Er zijn helaas ook kinderen die dit niet kunnen. Zij zijn te ziek, door de kanker in kun lichaam. Of ze hebben (meerdere) beperkingen maar willen graag sporten met leeftijdsgenoten. Echter, bij welke sport ook, ze worden iedere keer weer geconfronteerd met hun beperkingen. Beide goede doelen zijn gedurende de drie toernooidagen met hun stand te vinden op sportpark Den Elshof. 
 
Tot slot:
Echter voordat er op vrijdagavond 29 mei a.s. gestart kan worden met de wedstrijden moet er nog het nodige gebeuren op- en rond de velden van voetbalvereniging s.v. Grol. De voorbereidingen hiervoor zullen starten op zaterdag 23 mei a.s. 
Dit alles kan natuurlijk niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers. (ongeveer 250 voor, tijdens het na het gehele toernooiweekend). De velden moeten er tip-top bij liggen, de sporthal moet worden omgebouwd tot het grootste restaurant van Groenlo, tribunes moeten opgebouwd worden, de communicatiemiddelen moeten geïnstalleerd worden en nog vele andere werkzaamheden moeten verricht worden voordat er op vrijdagavond afgetrapt kan worden. 
 
Het bestuur van het Internationaal Marveldtoernooi hoopt u allen te mogen begroeten tijdens het weekend van 29, 30 en 31 mei a.s. U bent van harte welkom! 
 

 


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.