Actueel Archief

Goede doelen op het Marveldtoernooi 2015

16-05-2015

26e Internationale Marveldtoernooi steunt KiKa (Kinderen Kankervrij) en The Lighthouse Sports Foundation (daar waar beperkingen worden omgebogen in mogelijkheden).

In het weekend van 29, 30 en 31 mei vindt het 26e Internationale Marveldtoernooi plaats. Een prestigieus jeugdvoetbaltoernooi met teams uit heel Europa en ver daar buiten. Voetballers in de leeftijd tot 15 jaar laten hun mooiste voetbal zien op de velden van s.v. Grol in Groenlo. Zij kunnen lekker onbezorgd voetballen. Er zijn helaas ook kinderen die dit niet kunnen. Zij zijn te ziek, door de kanker die in hun lichaam zit. Of ze hebben (meerdere) beperkingen maar willen graag sporten met leeftijdsgenoten. Echter, bij welke sport ook, ze worden iedere keer weer geconfronteerd met hun beperkingen. 
 
KiKa is reeds vele jaren het goede doel tijdens het Internationaal Marveldtoernooi.  Kinderen met kanker worden liever gisteren dan vandaag beter. Tijdens het weekend van 29, 30 en 31 mei probeert het  bestuur van Stichting Internationaal Marveldtoernooi, in samenwerking met veldsponsor Pfeifer Heavy Machinery, haar steentje bij te dragen door geld in te zamelen voor KiKa. Samen met uw hulp hopen zij een aanzienlijk bedrag te kunnen overhandigen aan KiKa! Daarnaast zijn in de stand van KiKa diverse artikelen te koop waarvan de opbrengst ten goede komt van KiKa. 
 
Naast KiKa zal ook The Lighthouse Sports Foundation aanwezig zijn tijdens het drie dagen durende Internationale Marveldtoernooi. 
Zij helpen kinderen met (meerdere) beperkingen om erbij te mogen horen, om de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan (sport) evenementen. Dit zodat de kinderen het plezier van het samen sporten ervaren en kunnen participeren in voor anderen zo vanzelfsprekende activiteiten. Op welke manier zij dit doen, vertellen zij u graag tijdens het toernooi. 
 
Beide goede doelen zijn gedurende de drie dagen met een stand aanwezig. Ga bij hen langs, hoor wat zij te vertellen hebben, en steun hen, op welke manier dan ook!