Actueel Archief

Auxerre aan leiding na twee dagen Marveld Toernooi

06-06-2009

De tweede toernooidag van het 20e Marveld C Toernooi zit er alweer op. Het is zelden zo spannend geweest als vandaag in de poule Pepsi. Maar liefst 4 ploegen van 4 verschillende nationaliteiten staan na twee toernooidagen gelijk met 7 punten. Ervaren toernooi-ganger Manchester United deelt deze plek met de nieuwkomers Lokomotiv Moskou, Valencia en Anderlecht.

Grol staat laatste in deze poule maar zij doen dat met zeer verdienstelijk voetbal. In de openingswedstrijd deze morgen tegen Anderlecht maakte Wessel Arink een prachtig doelpunt nadat hij twee Belgen passeerde.

Morgenvroeg zal Grol moeten spelen tegen de voorlaatste in de poule; Feyenoord.  Maar ook Feyenoord kan morgen haar positie nog verbeteren. Als Feyenoord wint en de andere wedstrijden gelijk eindigen dan zijn er maar liefst 5 ploegen met een gelijke poulestand. Deze wedstrijd zal plaatsvinden om 09.30 uur tegelijk met de andere twee poulewedstrijden.  Enorme spanning dus in de Pepsi poule.


Anderlecht - Grol: 2-1

In de poule Qwint staat nieuwkomer Auxerre overtuigend bovenaan. Maar liefst drie wedstrijden wisten zij te winnen.  Coach Jérémy Spender vertelde erg onder de indruk te zijn van het toernooi. “De organisatie is geweldig, de begeleiding inclusief de medische staf is fantastisch. We hebben het gevoel alsof we aan in een mini Champions League deelnemen.” Auxerre die bekend staat om haar goede jeugdopleiding (ze waren één van de eersten in Frankrijk met zo’n instituut) wordt vaak uitgenodigd voor toernooien in Frankrijk en gaat soms in het buitenland naar wedstrijden. Het afgelopen Pinksterweekend was de jeugd onder de 15 nog te vinden op een internationaal toernooi in Lyon.


Real Madrid - Auxerre: 0-1

Alle andere teams op het Marveld C Toernooi zijn onbekenden voor Auxerre. Het valt coach Spender op dat de speelstijl van de hoofdteams van bepaalde deelnemers terug te vinden is in sommige jeugdteams. “Ik herken bijvoorbeeld het grote Real Madrid terug in haar team onder-15”, legt de coach van Auxerre uit. De ploeg uit Frankrijk had niet verwacht na twee dagen het klassement in haar poule aan te mogen voeren. Ze hadden een intensief Pinkstertoernooi achter de rug en ook de lange busreis naar Groenlo was niet echt bevorderlijk voor de conditie. “De jongens hebben zich 200% gegeven en daarom hebben ze dit resultaat bereikt”, legt een trotse coach Spender uit.

Spelen tegen Real Madrid (uitslag 1-0 winst voor Auxerre) was al een droom die uitkwam voor Auxerre en mocht het Franse team de finale bereiken dan hopen ze die te mogen spelen tegen het Engelse Manchester United. “Wij voelen ons een klein  Frans Clubje tussen al deze gerenommeerde wereldteams”, aldus  Jérémy Spender. Zondagmorgen om 10.20 uur speelt Auxerre haar laatste poulewedstrijd tegen FC Twente/Heracles en na twee keer twintig minuten zal dan bekend zijn om welke plaats zij verder mogen strijden.


Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.