Actueel Archief

Topbezetting 26e Marveldtoernooi

10-02-2015

Wederom topbezetting 26e editie Internationaal Marveldtoernooi 2015. Drie debutanten. Wereldtop op Marveldtoernooi in Groenlo.

Onder grote publieke belangstelling is zondag 8 februari door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi het deelnemersveld bekend gemaakt voor de 26e editie in 2015, dat dit jaar gehouden wordt in het weekend van 29, 30 en 31 mei. Tevens vond de loting plaats van de groepssamenstellingen. 
De doelstelling was om het erg hoge niveau tijdens de jubileumeditie in 2014 te evenaren en dit is gelukt en hoe!
 
Maar liefst 4 nieuwe deelnemers ten opzicht van 2014, clubs uit 7 verschillende landen, uit 3 verschillende werelddelen,7 clubs die dit seizoen actief waren of nog actief zijn in de Champions League of Europa League en 4 clubs die in de top 10 voorkomen van de beste jeugdopleidingen van Europa. 
 
De formule is gehandhaafd: 5 Nederlandse en 7 buitenlandse ploegen. Tevens is de opzet van het toernooi ongewijzigd: twee poulewedstrijden op de vrijdagavond, drie op de zaterdag en op zondag de plaatsings- en finalewedstrijden
 
Met een fantastische presentatie van ca. 1,5 minuut, gemaakt door Bizzvideo.nl (Jeroen Sprenkeler)  met medewerking van Steam Entertainment (Michaël Lammers) en IetsAnders.com (Christof Elsinghorst), werden de 12 deelnemende ploegen op een mooie manier en in een snel tempo gepresenteerd.
 
 
Drie nieuwe deelnemers in Groenlo zijn:  Arsenal uit Engeland, Dynamo Moscow uit Rusland en Right to Dream uit Ghana. Daarnaast is Paris Saint-Germain weer terug van weggeweest en is het bestuur zeer verheugd dat het wederom is gelukt om FC Barcelona, winnaar van het toernooi in 2005, opnieuw naar Groenlo te kunnen halen. 
 
De Nederlandse deelname bestaat uit:
 • S.V. Grol - 26e keer, hoogste klassering 8e plaats in 1992
 • Ajax  - 19e keer, winnaar toernooi in 1998, 2003 en 2005
 • PSV  - 18e keer, winnaar 2001 en 2007
 • F.C. Twente - 18e keer, hoogste klassering 4e plaats in 2008
 • Feyenoord - 22e keer, winnaar 1993, 1995 en 1997
 
De buitenlandse deelname bestaat uit:
 • Atlético Paranaense - 3e keer, winnaar 2013
 • Manchester United - 13e keer, hoogste klassering 2e plaats in 2012
 • FC Barcelona - 5e keer, winnaar 2005
 • Paris Saint-Germain - 3e keer, verliezend finalist in 2013
 • Right to Dream - Ghana 1e keer
 • Dynamo Moscow  - 1e keer
 • Arsenal - 1e keer
Een deelnemersveld van absoluut topniveau, met veel verschillende culturen en speelstijlen. Dit is waar de topploegen voor naar Groenlo komen. Dit is ook wat het bestuur voor ogen had en men is  dan ook enorm trots dat het gelukt is om deze topploegen naar Groenlo te halen. 
 
De loting werd verricht door vertegenwoordigers van de twee goede doelen van de 26e editie van het Marveldtoernooi, te weten mevrouw Dirrie Bottinga namens KiKa en mevrouw Henriette Brethouwer namens de Lighthouse Sports Foundation. Ieder jaar wordt tijdens het Marveldtoernooi aandacht besteed aan 2 goede doelen, 1 landelijk goed doel en 1 wat meer regionaal goed doel.
 
Groepsindeling Marveld Toernooi 2015
 
 
Wie wordt de opvolger van PSV, winnaar in 2015? Dat komt u te weten in het weekend van 29, 30 en 31 mei 2015!

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.