Actueel Archief

Inklapbaar zitbankje primeur op Marveldtoernooi

25-05-2014

Het Groenlose bedrijf Rolugro, gespecialiseerd in de aanleg van kunstgrasvelden, van eigenaar Rob Oude Luttikhuis, presenteert dit weekend een primeur op het Marveldtoernooi, in de vorm van een inklapbare zitbank.

Het technisch ontwerp, uit de koker van Rob zelf, is uitgewerkt in zijn bedrijf op Industrieterrein de Laarberg in Groenlo, en het resultaat is te zien langs het hoofdveld op Sportpark Den Elshof. Er wordt dit weekend dankbaar gebruik van gemaakt, zoals de geestelijke vader zelf ook tot tevredenheid zag. ‘Ik liep al langer met het idee rond om iets te maken. Je wilt als bedrijf toch innovatief zijn en er blijkt gewoon behoefte aan te zijn. Je ziet steeds meer oudere mensen langs de lijn die het moeilijk vinden om twee keer vijfenveertig minuten te moeten staan. Die vinden het prettig om te kunnen zitten. Een groot voordeel is dan bovendien dat de toeschouwers op de tweede of derde rij goed kunnen kijken. Heb je meteen ‘een probleem’ extra opgelost,’ aldus de ondernemer kijkend naar de finale van het toernooi op zijn ‘eigen’ kunstgrasveld.

 

Inklapbaar

‘Het idee van een zitbank langs de lijn, achter de reclameborden, is natuurlijk niet nieuw,’ weet ook Oude Luttikhuis, ‘maar deze bankjes zijn inklapbaar. Dat is erg handig als je het terrein schoon wilt maken. Dan kun je er gemakkelijk bij. Daarnaast hebben de bankjes een ronde bovenkant. Er blijft geen regen op staan en het is ergonomisch verantwoord. Een fysiotherapeut vertelde  me dat je met deze bankjes direct een juiste houding aanneemt bij het zitten. Met een rechte rug. De banken zijn bovendien licht van gewicht, makkelijk schoon te maken en overal te monteren. Het concept heeft ons al veel enthousiaste reacties opgeleverd en zal de komende tijd in de rest van het land worden geïntroduceerd.’

Toeschouwers enthousiast

Een rondje langs het veld met reacties van gebruikers geven het zelfde beeld als Oude Luttikhuis vooraf schetste en in gedachten had. Zo ook van voormalig Grolspits Michel Hoffman. ‘Ik heb natuurlijk nooit veel op de bank gezeten maar ik moet zeggen dit zit wel relaxed,’ vertelt hij lachend, half zittend/hangend achter de reclameborden. Koen Wissink heeft een minpuntje gevonden. ‘De bankjes zitten prima, maar de peukensilo vlak voor mijn neus moet op een andere plek. Dit stinkt heel erg.’ Oude Luttikhuis knikt als hem het ter ore komt. ‘Voor rokers is het wel weer erg gemakkelijk. Het buisje, ook een product van ons is bedacht om de overlast van peuken op de grond te beperken, maar hij heeft hier wel een punt. Die peukensilo’s kun je echter verwijderen en op een andere plek hangen. Het si maar wat je als vereniging zelf wilt.’

Sv Grol kreeg 10 bankjes, met een breedte van twee meter, om uit te proberen voor het toernooi, en mag als dank de bankjes houden. Frank Walterbos, een van de toernooiorganisatoren is blij met de geste van Rolugro. ‘Het bankje is een succes op het toernooi. Je biedt de mensen weer iets extra’s. Dat is straks ook mooi als de competitie weer gaat starten.’

Pannakooi

Rolugro heeft nog een succesnummer meer op het toernooi; de zelf ontworpen pannakooi, met harde boarding aan de zijkant. ‘Ik hoor ook van mijn eigen kinderen dat zo’n zachte boarding niet fijn is. De kinderen willen graag een ‘één-tweetje’ met de muur doen.’ Wederom een voorbeeld van een succesvol ‘één-tweetje’ met sv Grol. 


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.