Actueel Archief

Rowdy Heinen, Nederlands Kampioen freestylen

25-05-2014

Rowdy Heinen, Nederlands Kampioen freestylen, heeft reeds diverse keren het Marveldtoernooi bezocht. Nu is hij hier echter in een andere hoedanigheid. Hij werd benaderd door Frank Walterbos om zijn balkunsten tijdens het Marveldtoernooi te vertonen aan het grote publiek. Tijdens de finaledag van het Marveldtoernooi mag Rowdy twee keer ten tonele verschijnen op het hoofdveld en laat hij baltrucs zien waar menigeen zijn/haar nek bij zou breken.

“Als klein kind al was ik altijd bezig met de bal. Ik speelde veldvoetbal, maar probeerde de bal vaak hoog te houden en deed andere trucs met de bal. Tijdens mijn stage op een vakantiepark ben ik in contact gekomen met een breakdancer. Hij deed zijn ding, ik mijn ding. In die tijd trainde ik iedere dag vier uur. Tijdens het NK heb ik de bal 3000 keer achtereen hoog gehouden.

Ongeveer tweeënhalf jaar geleden ben ik gestopt met voetbal en ben ik me meer gaan richten op het freestylen. Mijn doel is om mensen te laten zien wat freestyle voetbal is. Voetbal is mijn passie, maar freestyle voetbal net een beetje meer. Ik wil dit graag aan andere mensen laten zien. Ik ben gedreven genoeg om hier wat van te maken”.