Actueel Archief

“Je wordt altijd beter van slechte momenten”

25-05-2014

Michel Jansen, die in het afgelopen seizoen hoofdtrainer was van FC Twente, is een graag geziene gast op het Marveldtoernooi. Aan hem enkele vragen over FC Twente, s.v. Grol en andere voetbalzaken.

Michel Jansen

1. Hoe beleef jij het Marveldtoernooi?

“Alles is hier perfect geregeld. Het Marveldtoernooi is een toernooi van hoogstaand niveau. Ik heb vele jeugdtoernooien bezocht, maar zelden zo goed georganiseerd gezien als bij s.v. Grol”.

 

2. In 2009 heeft Mirco Born als jeugdspeler bij FC Twente meegedaan aan het Marveldtoernooi. Hij was topscorer en werd speler van het toernooi. Waar voetbalt Mirco nu?

“Mirco kon de stap naar het eerste van FC Twente niet maken en is verhuurd aan FC Viktoria Köln”.

 

3. Kun je iets vertellen over de jonge spelers, waaronder Vida, die weggaan bij FC Twente? 

“Dit is een kwestie van keuzes maken. We moeten kritisch zijn om iemand met talent te laten aansluiten bij het eerste elftal van FC Twente”.

 

4. Jules Stokkers en Daan Rots zijn afkomstig van s.v. Grol en voetballen momenteel bij FC Twente. Hoe verloopt de samenwerking tussen Grol en Twente?

“De samenwerking tussen s.v. Grol en FC Twente verloopt prima. Er wordt op basis van gelijkwaardigheid samengewerkt met elkaar. S.v. Grol heeft het op facilitair gebied allemaal prima voor elkaar en de manier van opleiden is fantastisch”.

 

5. Komend seizoen volgt Alfred Schreuder jou op als hoofdtrainer bij FC Twente. Kun je hier iets over vertellen?

“Ik heb een contract van 3 jaar getekend bij FC Twente, waarvan het eerste jaar in de functie van hoofdcoach. Ik ben hier destijds ingestapt om de club te helpen. Alfred was de beoogde hoofdtrainer.  Ik ken Alfred al een tijd en onze kijk op voetbal komt overeen. Nu Alfred zijn trainersdiploma  (Coach Betaald Voetbal) behaald heeft, neemt hij de functie van mij over. Dat wil zeggen dat ik nog wel betrokken blijf bij de hoofdmacht van FC Twente, maar dat ik mij niet meer met de pers bezighoud. Misschien is dit wel het laatste interview met de pers”.

 

6. Enkele supporters hebben jou, na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, chilipepers gegeven met het idee het team meer op te peperen. Wat heb je met deze pepers gedaan?

“Ik heb de rode pepers door het eten gedaan. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen” (glimlachend).

 

7. Wat zijn je leermomenten in je loopbaan geweest?

“Mijn beste leermomenten kwamen uit de druk vanuit de pers en het publiek. Als jonge coach heb ik veel geleerd, ik boekte veel succes, maar voelde daarna de druk. Je wordt altijd beter van slechte momenten”.  

 

Met dank aan Mart Pouwels en Dennis Maartens (FC Twente fans in hart en nieren) voor hun inbreng tijdens dit interview!